Hogyan írjak könyvet?
Figyelt kérdés
Szeretnék könyveket írni de nem tudom hogy hogy kezdjem el.2014. júl. 10. 22:04
1/5 anonim válasza:
Ma is volt pár ilyen kérdés, tehát kezdd azzal, hogy visszakeresel és elolvasod a válaszokat. Bár semmi konkrétummal nem szolgáltál, mi a probléma?
Ha csak "nem tudom elkezdeni", akkor vágj bele, ne félj. Ha "jaj, mit csináljak, van egy ötletem", akkor írj vázlatot. Ha "nincs ihlet", akkor hallgass zenét, sétálj egyet, nézz filmet, csinálj bármit, amitől kedved lesz írni. De bármi is legyen a gond, ha írsz egy alapos vázlatot, az majdnem mindig segít. (Például rájöhetsz, hogy az ötlet hiányos és nem működik.) Utána elgondolkozhatsz a konkrét problémán, hogy mi legyen a nyitójelenet. (Elvileg a vázlatból következnie kell.)
2/5 anonim válasza:
tanulj irodalomelméletet, amíg rá nem jössz a válaszra.
3/5 anonim válasza:
Ha nem tudod elkezdeni hanyagold a dolgod. Ez nem úgy megy, hogy egyik nap gondolsz egyet és írsz egy könyvet.
4/5 dododen válasza:
A könyv írás nem olyan,hogy egyszer csak könyvet akarok írni leülök és elkezdem.Azt akkor lehet ha eszedbe jut valami és ha van kedved hozzá.Ne gondolkozz azon hogy mi legyen története a könyvednek,mert úgy sem találod így "kényszerből" ki.Majd egyszer csak jön valami ötlet áradat és megtalálod a megfelelő témát.Lehet hogy csak évek múlva lesz meg az ötlet.Az a fontos hogy csak akkor kezdj el írni amikor van hozzá kedved és olyan ötlettel tudsz előrukkolni ami valamilyen jó téma.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2014. júl. 16. 00:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!