Hogyan írjak könyvet?
Figyelt kérdés
Van egy jó ötletem amit le szeretnék írni de nemtudom hogyan kezdjem el mivel a "hol volt, hol nem volt" nem ép jó kezdet :-D van valakinek valami jó sorrendje hogy hogyan kéne kezdeni? Először bemutatni a főhőst vagy inkább a helyet ahol játszódik?2014. júl. 9. 20:45
1/6 anonim válasza:
Ha ennyire tehetségtelen vagy hozzá, akkor sehogy.
2/6 Csicsky válasza:
Most valójában mi a kérdés? Ha írsz, akkor gondolom úgy csinálod, hogy először mindent leírsz, amit csak le tudsz írni, vagyis megírod „nyersen“ az egész történetet, aztán nekiállsz „finomítani“.
Hogy miként kellene kezdeni, azt így nehéz lenne megmondani, mert az elsősorban a történet jellegétől függ. Ha belenézel más könyvekbe, láthatod, hogy ahány, annyiféle módon kezdődik (persze vannak aztán hasonlóságok).
3/6 anonim válasza:
Először válogass a könyvek közül, és olvasd el őket! Végy belőlük ötleteket. Egy jó író sem lesz csak úgy hipp-hopp tökéletes. (bár van aki, mintha tényleg erre született volna :P)Nézd meg a felépítésüket, aztán körvonalazd az alaptörténetet a fejedben. Kapcsolódjanak egymáshoz a dolgok. Aztán hajrá! Fejezetenként, részenként alkosd meg és olvasd át többször, ha szükséges. Ne búsulj, ha nem megy rögtön, idő kell hozzá. Eleinte csak a magad szórakoztatására írj. Vagy mutasd meg a barátaidnak. Aztán ki tudja...
4/6 anonim válasza:
Próbáld meg így: [link]
Kezdőknek nagyon jól alkalmazható, akkor is segít, ha még nincs meg minden részlet, mert folyamatosan kell finomítani a vázlatot.
5/6 Beszt válasza:
Én már írtam egy könyvet és volt is egy író segítőm. Ő azt tanácsolta, hogy kezdjem a történetet a legközelebb a befejezéshez,de ne áruljam egy a csattanót. Kezd úgy, hogy később, mondjuk egy oldallal vissza emlékezzen a főhősöd vagy a "mesélős" a történtekre és itt kezdj hozzá a történet legelső mozzanatához.
6/6 anonim válasza:
szerintem találd ki a történetet aztán keress segítőket
én most írok egy regényt és szerintem nem vagy tehetségtelen mert én is így kezdtem
Lilla:9 éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!