Charlotte Bronte: Jane Eyre mi a véleményetek a könyvről? Kedvenc idézet, részlet?
Úgy 5x olvastam, 15 évesen először. (Most vagyok 21.)
Imádtam Rochestert :) Azóta rengeteget változtam, az életfilozófiám is. Újra kellene olvasnom, kívancsi vagyok, hogy ma milyen érzelmeket váltana ki belőlem....
Nekem nagyon tetszett. 14 évesen olvastam. Voltak részek ahol sírtam is. Elég érzékeny típus vagyok. Amikor Jane visszament Rochester-hez a végén, azokat a részeket többször is olvastam. Szerintem nagyon szép.
A filmet nem láttam, és nem is akarom megnézni! Miért rontanak el minden könyvet a hülye filmekkel?
15/L
Én az új filmet még nem láttam, nem is nagyon akarom megnézni. A régi sem tetszett. Azonban készült egy BBC-s minisorozat 2006-ban Ruth Wilsonnal és Toby Stephensszel, az kis híján tökéletes, nagyon szeretem. Persze az egész cselekmény szóról szóra nem fért el sorozatban sem, de a könyv hangulatát nagyon adja, a színészeket pedig nagyon jól összeválogatták. Magyarul is nézhető, kivételesen a szinkront sem rontották el :)
Első voltam
Én a 2011-es filmet láttam,nem volt feltétlenül rossz,csak valahogy nem nagyon adja át azt az érzést,amit a könyv tud,meg persze nagyon-nagyon sok rész kimaradt a filmből.Valahogy az írónő,Charlott Bronte, is olyan jól fogalmaz,szóval inkább a könyv :). Amúgy nekem is voltak részek,amikor könnybe lábadt a szemem :)
Kedvenc részeitek vannak?
Nekem mondjuk nagyon tetszett a vége,meg az a rész,amikor Jane,és Mr. Rochester bevallják egymásnak a szerelmüket :)
Ha már szóba kerültek a filmek, szerintem a 2006- os minisori és a 2011- es mozifilm "összegyúrásával" tökéleteset lehetne alkotni. Kár, hogy ez nem járható út :-)
M. Fassbander alakítása, mint Rochester, nagyszerű volt. Ugyanakkor T. Stephens is tetszett. Meg a két Jane Eyre-t játszó színésznő játéka is.
Visszatérve a könyvre, én is 15 éves koromban olvastam először, majd még nagyon sokszor azóta. A legjobban nekem a vonzalom kialakulásának a folyamata tetszett; Jane Eyre vívódása önmagával és Rochester viselkedése, stílusa. Azok az apró csipkelődések, a beszélgetéseik. Meg a tájleírások, azok nagyon szemléletesek, és mindig tükrözik a szereplők hangulatát, lelkiállapotát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!