A Hűvösvölgyi tényleg a SzJG utánzata?
Azt hallottam, hogy az írónő utánozta Leiner Laurát.
Igaz?
Ezért nem is akartam elolvasni.
Ja, mert az SZJG aztán marha eredeti... :D
Szerintem nem hasonlít. Nyilván fiatalokról szól, iskolába járnak, ezek a szerencsétlenek meg épp Budapestiek, de azon túl mindkettő pont olyan, mint az összes többi ilyen school life tiniregény. Tipikus tiniproblémák, első szerelem, család, barátok.
A Hűvösvölgyiben szerintem teljesen másféle karakterek vannak, és nem olyan csapnivalóan idilli és nyálas az egész világ, csak a nagyobb része. :D
Egyik sem a legeredetibb, a Hűvösvölgyi sulin eléggé úgy érződik, hogy csak azért íródott, mert jól fogyott egy ilyen tinikönyv.
Hasonlóságok:
Fél évet ölel fel, ami jobb lett volna egy évnek.
Van egy olyan tanár, aki kipécézte magának a főhőst, viszont ezt bénán sikerült kivitelezni.
Bíró D. 11.A-s új diák, aki bajt okoz.
Próbálja bevonni az osztálytársakat, de nem működik túl jól, nincs sok szerepük.
Nevelő célzatú dolgok, csak nagyon hülyén kerültek bele.
Terhes mostohaanya, amire rosszul reagál a jól sminkkelő testvér.
Főszereplőt üldözi a balszerencse.
Bíró Dávid = Bíró Dorián
És amúgy a SZJG eredeti!
Lehet, hogy volt előtte ilyen gimis könyv, de semelyik sem volt ilyen témában
Van, aki azt mondja igen, és van aki azt, hogy nem.
Én elolvastam, a második részig, de ott abba hagytam. Nekem az.
De legalább annyi esélyt adj a könyvnek, hogy az első részét elolvasod. Lehet, hogy szeretni fogod. Mert azért voltak benne jó dolgok, de nekem akkor is Szent Johanna a jobb. Persze egyszer lehet, hogy el fogom olvasni. Adj neki esélyt, ne ítéld el, főleg, hogy nem is olvastad!
Szerintem eléggé hasonlít, én a HVS engem nem kötött le annyira, erőltetett volt, a 4. részét nem olvastam, de nem is hiányzik.
Amikor még az első könyvet olvastam, és kb. 10 név egyből egyezett az SZJG-ben szereplő karakterekkel. Az ikrek öccse Benji, Virág öccse Beni. A HVS-en nem nevettem, az SzJG-n igen :)
Szerintem egyáltalán nem hasonlít az Szjgére :D szerintem mindkettő eredeti a HVS nekem nagyon tetszett valahogy közel áll hozzám és az Szjgt is szeretem de nem értek azzal egyet hogy utánzat :D rohadt jó mindkettő :) meg amúgy is miért lenne Szjg utánzat?
-az szjgbe van Reninek tesója?
- az szjgbe van Reninek LBje Dórinak nincs (olyan MÖLLB)
- az szjg az egy kicsit elrugaszkodik a valóságtól (most őszintén ki az a hülye aki beveszi hogy a leghelyesebb fiú a suliba az pont egy olyan lányba lesz szerelmes? Ne értsetek félre imádom az Szjgt de ez nagyon álom valóság)
- az szjgbe minden heppi 2,5 évet végig szenvedett aztán csöpög a nyáltól a HVS nem ilyen ott nem csöpög a nyáltól és nem is rugaszkodik el annyira a valóságtól...
Amúgy adom azt hogy az Szjg is egy tömeg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!