Szerintetek melyik könyvvel kezdjem? ( többi lent)
Az irodalomtanárom fel adott a nyárra 9 kötelezőt, és nem tudom melyikkel kezdjem, hogy melyek azok amik jók és rosszak.
1. Zrínyi Miklós : Szigeti veszedelem
2. Moliere : Tartuffe
3. Daniele Deofe : Robinson Crusoe
4. Puskin : Jegvenyij Anyegin
5. Stendhal : Vörös és fekete
6. Blazac : Goriot apó
7. Katona József : Bánk bán
8. Vörösmarty Mihály : Csongor és Tünde
9. Jókai Mór : Az aranyember
Az attól függ, mit akarsz a végére hagyni, a rosszat, vagy a mégrosszabbat.:)
TOP 1 - Robinson. rohadt jó. Én két másfél nap alatt (együltömbe) kiolvastam. Kevés könyvvel fordul elő ilyesmi.
2. Tartuffe- viszonylag rövid, nem rossz, de nem is jó
3 Goriot apó.- Érdekesnek mondható
4. Jevgenyij anyegin
5 csongor és tünde
6. bánk-bán
7 aranyember
8 vörös és fekete.
Ez nálam a nehézségi sorrend. Bocs a hibákért, kicsit fáradt vagyok és lusta, hogy kijavítsam.
Ami nekem tetszett: Tartuffe (16 évesen olvastam), Robinson Crusoe (20 évesen), Vörös és fekete (15 évesen)
Ami elment, de annyira nem élveztem: Anyegin, Goriot apó.
Ami nem tetszett: Bánk bán
Az utolsó kettőt sajnos nem olvastam, de Az aranyember pont tervben van a nyárra. :)
Amúgy a Tartuffe humoros, könnyed, kezdésnek lehet hogy azt ajánlanám.
Robinson nagyon jo konyv, csak ajanlani tudom. :) Ezek kozul ami meg tetszett: Voros es fekete, Goriot apo, Az aranyember.
Tartuffe, Bank ban, Csongor es Tunde nalam az elmegy kategoria. (Nem igazan szeretek dramakat olvasni.)
Szigeti veszedelmet, Anyegint nem olvastam.
10.-be mész? Én most leszek 11.-es, de Stendhal, Blazac és Jókai nekünk most van a listán, úgyhogy ezt a hármat szerintem hagyd nyár végére, mert ezek 11.-es anyagok. Esetleg ha veszitek is 10.-ben, akkor is csak a tanév vége felé és úgy jobban emlékszel majd rá.
Szerintem ilyen sorrendbe kezd: Moliére, Deofe, Puskin, Vörösmarty, Katona, Blazac, Stendhal, Jókai.
Ha nem 10.-be mész, akkor bocsi. De mi így vettük a kötelezőket.
1. Robinson Crusoe
2. Az aranyember
A Csongor és Tünde, illetve a Tartuffe még egész jó.
Az Anyegin és a Bánk bán az nagyon nem tetszett.
A Goriot apót és a Szigeti veszedelmet pedig nem olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!