Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok erről a versről?

Mit gondoltok erről a versről?

Figyelt kérdés

Állok a magasban, csendben állok,

Várok valamit, de nem tudom mit várok.

Látok valamit, sőt, mindent látok

Mégis csak némán állok, és várok.

Várom az érzést, régóta várom,

Látom a világot, de őt nem látom.

Állok magamban, egyedül állok.

Érzem már Őt, de nem látom; csak várom.

S látom is már! A szívemmel látom.

Állom tekintetét, mi szebb mint az állom.

Nem várok már, hisz itt van kit várok.

S csak állok, de látok, a szívemmel látok!

Nektek tetszik? Én nem teljesen értem... :/

2014. jún. 21. 13:49
 1/5 anonim válasza:
Szerintem ez a vers a magányról és a szomorúságról szól. Leírja hogy valaha szerelmes volt. De ez már elmúlt. A szerelme elhagyta őt,s azóta is csak várja és várja őt hogy visszajöjjön. Csak áll ott némán és közben eszébe jutnak az emlékek. Erre utal az a sor hogy " látok valamit,sőt mindent látok". De a valóságban már nem láthatja őt tovább hiszen elment. Tehát úgyis mondhatnánk hogy az író csak álmodozik. De a szívében örökre őrzi az emlékeket abból az időből amikor boldog volt. S bár nem érintheti meg többet kedvesét,nem beszélhet vele ugyanakkor a szívével láthatja őt bárhol és bármikor. Remélem tudtam segíteni :)
2014. jún. 21. 15:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm! Bevallom, egy kissé kamu ez a kérdésem, mert ez igazából az én versem, csak kíváncsi voltam, hogy érthető-e mások számára. És te tejesen eltaláltad, hogy mit szerettem volna vele kifejezni. :)
2014. jún. 21. 15:22
 3/5 A kérdező kommentje:
De szívesen várok még válaszokat arról, hogy hogy tetszik a vers.
2014. jún. 21. 15:26
 4/5 Gyémántlány ***** válasza:

Nekem annyira nem jön be.

Kissé irritálók az állandó szóismétlések, főleg a sorok végén, és bár lehet (remélem), hogy direkt írtad ilyenre, akkor is olyan hatást kelt, mintha egy amatőr verse lenne, aki lustaságból nem gondolkozott sokat a rímeken, inkább minden sor végére ugyanazt a szót írta.

És a ritmusba is vannak hibák. Pl: "Állok magamban, egyedül állok" ez 10 szótag, a következő sor viszont már 11, ami nem tűnik olyan nagy gondnak, de olvasás közben azért megakad az ember, hogy "Jééé, itt valami nem stimmel".

Ha kitennél még egy verset, az jó lenne, mert egyből azért nehéz megmondani, van-e tehetséged hozzá.

Gyakorolj szorgalmasan, ha sokat írsz, lehet fejlődni! :)

2014. jún. 21. 17:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Irritáló ez a firka.. ,,Én nem teljesen értem... :/" pedig ennél egyszerűbb nem is lehetne, ráadásul te írtad, gondolom 2 perc alatt. Semmi tehetséged. Az hogy tinédzser vagy, nem mentség.
2014. jún. 22. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!