Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Fantasy, apokalipszis történet...

Fantasy, apokalipszis történetírás közösen?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy néhányan összeállhatnánk és írhatnánk egy történetet közösen.

Ahol mi magunk találnánk ki a főbb szereplőket, mellékszereplőket, epizódszereplőket, helyszíneket és, hogy miről szóljon a történet. Ahol mindenkinek lennének saját karakterei akiket csak ő irányít/ szerepeltet és a történet előrehaladtával a karakterek megismerhetnék egymást.

Nekem nagyon pontosan ötleteim nincsenek még de (dark)fantasy- apokalipszis témában gondoltam. Persze minden ötletet hajlandó vagyok elfogadni és lehetőleg tinik jelentkezését várom mert én is az vagyok :D

2014. jún. 17. 14:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Ilyenben volt részem, gyakorlatilag fórumos szerepjáték. Le kell fektetned majd a pontos szabályokat, hogy ki hány szereplőt irányíthat/hozhat be, ezek közül melyek "védettek", hogyan interaktálhatnak egymással a különböző személyek karakterei stb. És persze kell hozzá egy fórum vagy levelezőlista, amire mindenki írhat. Nem árt az időbeliséget is meghatározni, mert ritka irritáló volt, mikor egyszerre ketten írtak ugyanarról a jelenetről, hogy ilyenkor melyik maradhat (ha fórum, akkor érdemes egy kis dobozt betenni oldalra, hogy épp ki ír - már ha megoldható).

Igaz, hogy én már kinőttem a tinikorból, ezért nem is jelentkezem, de ezeket javaslom, fontold meg, mert strikt szabályok nélkül hamar káosz lesz az ilyen szerepjátékból.

Az első ilyenem épp dark science-fantasy (posztapokaliptikus) zsánerű volt, de hamar vége lett, sajnos. Viszont az első megszólalásomban kicsináltam a fél alapítóbrigádot, pont a lötyögő "majd kialakul" szabályrendszer miatt, így azonnal át kellett írni az egészet. Talán valahol még megvan, megkeressem?

2014. jún. 17. 18:39
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen, köszönöm! :D

Habár én nem fórumos szerepjátékra gondoltam hanem egyszerű könyvírásra, de mindegy.

2014. jún. 17. 19:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez a rendszer tényleg fórumos szerepjátékra vall, viszont azt nem értem, pontosan hogyan szeretnéd kivitelezni. Nekem az jutott eszembe, hogy esetleg egy külön privát oldalon lenne érdemes ebbe belefogni, mert másképp előbb-utóbb mindenki belezavarodik a történetbe és egymást fogják fedni az események, totális ellentmondást kreálva. Én nagyon szívesen csatlakoznék a projekthez, sok éve szerepjátékozok és az apokaliptikus zsáner pont az én világom. Ha kifejtenéd bővebben az elgondolásod, szívesen segítenék bármiben :)
2014. jún. 18. 18:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Jó, végül is a szerepjáték se rossz, csak egy olyan oldalt létrehozna sok idő, munka. valami ilyesmi történet elképzelésem lenne:

A.) Úgy gondoltam az egészet, hogy az egész apokalipszis úgy kezdődne, hogy valaki(k) nyit(nak) egy portált egy másik világba. Ezáltal démonok szabadulnak a földre, szörnyek akik az emberekre támadnak. Az emberek pedig küzdenének ellenük, megpróbálnák felvenni a harcot de eközben elpusztulna a világ, értsd: városok semmisülnének meg, válnának lakatlanná, sok ember halna meg. lennének ellenállók akik felveszik a szörnyekkel a harcot, mások csak menekülnének és megpróbálnának életben maradni egyeseket meg megfertőznének a szörnyek és maguk is szörnyekké válnának. Az évek múlásával pedig a tudóscsapat kísérletezne, hogy akkor normál erővel nem tudják felvenni a harcot ezért beoltanak néhány embert a démonok vérével, egyes kutatások kudarcot vallanának, az alany is szörnnyé változnak míg másoktól az alany megváltozna ugyan, de jó irányba, mert olyan képességet kapna ami hatásos a szörnyek ellen.

Tudom, hogy nem igazán remek, vagy egyedi. Hogy lenen rajta még mit csiszolni. De ez csak egy ötlet és szívesen elfogadok más ötleteket a történethez, világhoz :)

2014. jún. 19. 14:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez is inkább science-fantasy irányba indul. Ha nem tudósok vannak, hanem mágia, ez lehet sima urban fantasy. Persze igazából a műfaj mindegy, lényeg, hogy koherens legyen végül a mágia-tudomány felosztás. Ezt igazán nehéz kivitelezni.

Ha nem szerepjáték, akkor maximum három, de inkább két ember kéne, hogy írja. Ezt még normális keretek között meg lehet oldani. Ennél több óhatatlan kavarodáshoz vezet, és akkor már szerepjátékos kereteket és szabályokat kell bevezetni.

Az ötlet bármennyire is gyerekcipőben jár, tartogathat potenciált magában. Viszont vigyáznotok kell majd az áthallásokra (X-Men?; "divatos" fantasy lények, pl. vámpírok), ez lesz igazán nehéz.

Ha már ígértem, megkerestem annó azt a szerepjátékot, amit mi kezdtünk el (érdeklődés hiányában félbemaradt):

[link]

Nem mai, tudom.

2014. jún. 19. 18:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Én benne volnék egy ilyenbe.13 vagyok ês imádok sztorikat írni. Ha érdekelne néhány ötlet írj privátba!
2014. jún. 19. 19:44
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linket. :)

És én annyira nagyon nem akarom sci-fivé tenni, de majd kiderül. Értem én, hogy még gyerekcipőben jár, tudom is. Ez csak egy ötlet ami nincsen még kidolgozva és társakra várok hozzá. Tudom, hogy vigyázni kell nehogy koppintásnak, klisének tűnjön és a mágia- tudomány (amit én inkább technikának hívnék) egyensúly meglegyen.

Utolsó, írtam privátot. :D

2014. jún. 20. 08:16
 8/8 anonim ***** válasza:

13 éves lány vagyok, szeretek írni, benne vagyok.

Szerintem is legyen benne mágia.

Csak embereket terveztél bele, más fajokra nem gondoltál?

Nem rossz kritika, csak kérdés.

2014. szept. 16. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!