Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mennyire hasonlít a Battle...

Mennyire hasonlít a Battle Royale című könyv a mangára?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már egy ideje szemezek a könyvel, de megtudtam hogy készült belőle film és manga feldolgozás is.

Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy a könyv is annyira brutális-e, mint a manga?

Úgy értem, hogy a sok vér még elmegy, de...

A könyvben is vannak ilyen erotikus, erőszakolós, szemkifordulós jelenetek?

pl:(előre szólok eléggé undi)

[link]

[link]

Szóval ezek a jelenetek a könyvben is benne vannak?

Mert ha igen inkább más után nézek.

Bocsi, kicsit hosszúra sikeredett.

Az értelmes válaszokat előre is köszönöm! :D

2014. jún. 11. 09:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a könyvet olvastam. Bocsi, a linkeket nem néztem meg, épp reggelizek :)

A halálesetek/gyilkosságok eléggé naturalisztikus módon vannak ábrázolva, főleg ha valami olyan eszközzel történik amivel aztán lehet véresen mészárolni. Értem ez alatt, hogy mondjuk nem csak az van leírva, hogy pl. az illető fejébe belevágták a fejszét, hanem, hogy milyen cuppogó hangot is ad ki, amikor kihúzzák belőle és hogy mozog közben a feje... Na szóval ilyesmi jelleggel is le vannak írva a dolgok, nem csak úgy, hogy jött x és legyilkolta y-t.

Erőszakolás említés szintjén fordul elő a műben, szóval konkrétan az olvasó nem részese az eseménynek, csak elbeszélésből tudja meg.

Erotikus jelenetből olyan van, hogy az egyik lány szexszel akarja elcsábítani az egyik pasi, hogy közben végezhessen vele.

2014. jún. 11. 10:06
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ! :)

Ha reggeliztél akkor tényleg jól tetted, hogy a képeket nem nézted meg. :D

De visszatérve a könyvre, nem igazán tudom, hogy bele kezdjek-e. Lehet, hogy majd letöltök egy e-book-ot és belenézek.

Amúgy neked mennyire tetszett?

2014. jún. 11. 11:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A mangát én se olvastam - nem jött be a rajzolás - de a könyvet csak akkor ajánlom, ha elmúltál 16 és egy horrorfilmtől nem mászol az asztal alá a véres jelenteknél. Az első képet tudtam csak megnyitni, azon semmi érdemlegeset nem látok, nem durva. A könyvben azért elég részletesen le vannak írva a véres jelenetek, az első válaszadó nagyon jól megfogalmazta igazából. Szóval ha a mangától kiakadtál, nem biztos, hogy jó választás a könyv, de érdemes belenézni. Szerintem hihetetlenül jó, letehetetlen, mert az ember tudni akarja, milyen szörnyűség fog következni. Bár ha jól tudom, a manga eléggé követi a sztorit, lehet számodra már nem lenne olyan érdekes.

Viszont a filmek felejthetők, iszonyú rossz, semmi köze a könyvhöz és elképzelésem sincs, hogy értékelik mégis jónak, értelmetlen zagyvaság.

2014. jún. 11. 11:17
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, ment a pacsi. :D

Igazából a mangát még én sem olvastam csak belenéztem.

A horror filmeket nem igazán komálom, főleg az ilyen "egy székhez kötözlek és élve felboncollak miközben sikoltozol" vagy az ilyen természet feletti cuccosokat(na azoktól a falra mászok). :D

De ez a könyv nem tartozik bele ezekbe a kategóriákba, mert nem az a lényege, hogy hogyan röpködnek a belek és egyéb "finomságok", hanem a gyerekek lelkének a bemutatása, és hogy ők hogyan élték meg (amíg éltek) ezt a "játékot".

Legalábbis nekem az ismertetők alapján ez jött le. (aztán lehet, hogy tévedek) :D

2014. jún. 11. 11:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Na szóval ez a manga amit linkeltél semmi, a filmben konkrétan a körmével vagy hát az ujjaival nyomja át a szemét valaki valakinek már nem emlékszem naturalisztikus ábrázolás mint már többen is említették, én először láttam a filmet és messze nem csináltak meg benne mindent, mint a könyvben brutalitás terén.

Egyébként a film nem szar (jelzem csak az első film számít, mint ahogyan a Mátrix esetében is), viszont ha azt akarod, hogy átjöjjön a mondanivaló akkor nagyon erős filmes műveltséggel kéne rendelkezni, ami egyébként ha meglenne ez a kérdés most nem lenne itt. Mindenesetre más az ideológiai jelentéstartalom, erős szimbolizmus, jellemzi hagyományos japán és orosz filmes megoldásokkal, elemekkel.

2014. jún. 11. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

3-as jelölt vagyok. :D

Hát a lelki vonal nagyon erős, és tényleg azon van a fő hangsúly, viszont ettől függetlenül akad benne elég sok véres és brutális rész, elég jól részletezve, azért írtam a horrorfilmes dolgot. Persze olvasva nem ugyanaz, mint képi ábrázolás mellett, de ha elég vizuális típus vagy, lehet elborzaszt kissé.

A film pedig mint film és rendezés valóban kiváló, viszont a történetet tekintve a könyvhöz képest egy nagy semmi, a belső lélektani vonal gyakorlatilag kimarad, ami sokat levon az értékéből. Én azt javaslom, ha a mangát még nem olvastad, kezdd a könyvvel, utána jöhet a manga és a film, ha érdekel. A második filmnek viszont valóban semmi köze a történethez. Plusz ha tényleg nem vagy oda a gyilkolászós-véres filmekért, akkor nem biztos, hogy neked való, de a könyvnek szerintem érdemes adni egy esélyt.

2014. jún. 12. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!