Milyen könyveket ajánlotok?
Elgondolkodtató könyveket keresek leginkább, de jöhetnek klasszikusok, illetve krimik. Ha tudtok, írjatok egy gyors értékelést is mellékelve. Előre is köszönöm!
U.I.: Aki olvasta a Tetovált lány-t vagy a Battle Royale-t, mi a véleménye róla? Milyen korosztálynak való?
Patricia Highsmith: A tehetséges Mr. Ripley
Donna Tart: A titkos történet
Tetovált lány: elég vontatottan indul és az is marad jó sokáig, plusz gazdasági és politikai kérdések is fejtegetve vannak benne, így inkább egy felnőttnek ajánlanám.
Battle Royale: Egy pocsékul megírt regény, 14 éven felül nyugodtan olvashatja bárki.
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Klasszikus, egyben roppant szórakoztató krimi. Én már felnőttként olvastam, kb. 14 éves kortól ajánlott. Zseniális könyv, imádom.
Rejtő Jenő humoros bűnügyi regényei, pl. Piszkos Fred, a Kapitány; A szőke ciklon; A tizennégy karátos autó, Vesztegzár a Grand Hotelben. Könnyűek és egyben klasszikusok. Kamaszkorom nagy kedvencei.
Orwell: Állatfarm
Elgondolkodtató, könnyen olvasható, klasszikus, tanulságos könyv. Nekem személy szerint Orwelltől A wigani móló jobban bejött, akár ezt is elolvashatod, ez is abszolút elgondolkodtató, bár nem olyan könnyű, mint az Állatfarm, és hosszabb is, ha esetleg számít a terjedelem.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Az Állatfarmot már olvastam, a többinek meg utána fogok nézni! :)
A tetovált lányt most olvasom és nagyon tetszik.
Ajánlom:
Bulgakov: A Mester és Margarita
Emil Ajar: Előttem az élet
Mario Puzo: A Keresztapa
John Boyne: A csíkos pizsamás fiú
Paulo Coelho (Alkimista a legnépszerűbb műve)
Mark Twain
Leiner Laura: Szent Johanna Gimi
8 kötet, humoros, érdekes, bemutatja egy átlagos lány gimnáziumi éveit. hihetetlenül izgalmas, én nem tudtam letenni!
+ Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője
Rövid történet, nekem kötelező volt 7. osztályban, nagyon jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!