Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Battle Royale vélemény?

Battle Royale vélemény?

Figyelt kérdés
A leírása alapján nagyon hasonlít az Éhezők Viadalára. Az Éhezők Viadala nagyon tetszett,nagyon szeretem. A Battle Royale milyen? Nagyon hasonlít az Éhezők Viadalára?

2014. ápr. 17. 16:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Fordítva mondanám, Az Éhezők Viadala hasonlít a Battle Royale-ra. Pontosabban csak az alaptéma, amúgy a két könyv teljesen különbözik. Csak akkor ajánlom a BR-t, ha erős az idegzeted, rengeteg durvábbnál durvább halálnem van benne, sokkal megrázóbb. Én nagyon szerettem, Az Éhezők Viadala után olvastam, brutális könyv adrenalinfüggőknek. Ha bírod a vért, bátran ajánlom az elolvasását.
2014. ápr. 17. 16:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A Battle Royale köynvben sokkal jobb mint az Éhezők Viadal,fordított esetben viszont ez mér nem igaz. És jól írták, inkább az Éhezők Viadal hasonlít rá,mivel a Battle Royale készült korábban.
2014. ápr. 17. 17:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Olvastam mindkét könyvet, nekem kicsit a Battle Royale jobban tetszett, komolyabb könyv. Durvább dolgok vannak benne, úgyhogy csak ha erős idegzetű vagy, akkor ajánlom. Izgalmasabb, több szereplőt megismersz benne, nem csak a főszereplőt, mint az Éhezők Viadalában, kicsit életszerűbb és emiatt ijesztőbb a Battle Royale.
2014. ápr. 17. 18:01
 4/11 anonim ***** válasza:
89%

Az Éhezők viadalát nem olvastam könyvben, de az biztos,h filmben sokkal jobb, mint a Battle Royale, a BR film sztem kimondottan szar lett.

A BR könyvben az egyik kedvenc könyvem. Az Éhezők viadalát még csak nem is ismertem, amíg az első rész meg nem jelent a mozikban és nem hypeolták agyon. Folyamatosan azt mondták a beharangozókban,h egymás ellen harcolnak, csak egy győztes lehet, kegyetlen blablabla. Ehhez képest számomra maga a viadal nagyon gyenge volt.

2014. ápr. 17. 18:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem is kéne elolvasnod, én a film sikere alapján sokkal jobb könyvet vártam...
2014. ápr. 17. 18:50
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.^^ Húha. Valami durvább,de nem spoileres részt tudnátok írni belőle?:D
2014. ápr. 17. 21:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Az Éhezők viadalát még nem olvastam, így azzal nem tudnám összehasonlítani, de szerintem megéri elolvasni, meg nem olyan durva. Mármint nekem nem volt az :D Jó, mondjuk néha azért kiakadtam.

Olyan izgalmas, hogy még órán is volt, hogy olvastam.

Majd holnap próbálok keresni belőle olyan részt :)

2014. ápr. 17. 22:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát sztem a BR-ben igazából az a durva, amit a túlélés reménye kivált néhány szereplőből, aztán közben és/vagy a végén belegondolsz,h te képes lennél-e megölni az osztálytársaid ha ilyen játékba kerülnél.

De a BR-ben alapból úgy van a sztori,h a japán kormány minden évben elrabol egy iskolai osztályt, ami tagjainak meg kell küzdeniük egymással. Mindegyiken van egy nyakörv, ami figyeli a szívmozgásukat, van benne mikrofon, GPS és egy bomba. Véletlenszerűen kapnak egy táskát, amiben kevés élelem és víz van, továbbá térkép, írószer, iránytű és egy eszköz/fegyver. Aztán asszem minden óránként a terület egy zónája tiltott lesz, szal ha valaki odamerészkedik, akk felrobban a bomba a nyakörvében és leviszi a fejét. Névsor szerint mehettek ki a bázisból a "játéktérre" és (ez nem olyan nagy spoiler) aki először ment ki, az íjpuskát kapott, elbújt és elkezdte lövöldözni a többieket, akik utána mentek ki. Van benne egy agyilag sérült illető, aki a résztvevők között kb. egy főellenség jellegű, van egy bandája és megbeszélik,h találkoznak majd vhol és együtt mennek tovább, aztán SPOILER lemészárolja mindet, elveszi a fegyvereiket és egyedül indul neki egy gyilkolászó kalandnak.

Majd mikor megtalálja azt, aki egy sisakot kapott fegyverként, annak telepumpálja a fejét ólommal, de ugyebár a sisak golyóálló, így nem lyukad ki és a megölt fiú fejével lesz tele, kb. mintha leves/főzelék lenne.

2014. ápr. 17. 23:29
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"japán kormány"

Hivatalosan távol keleti ország, sehol sincs leírva, hogy ténylegesen melyikben játszódik,igaz, sok jel Japánra utal.

2014. ápr. 17. 23:33
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk inkább Észak-Koreára gondoltam az olvasás közben.

Egyébként a könyvről: nem olvastam/láttam az éhezők viadalát, se a Legyek urát, úgyhogy ezekhez nem tudom hasonlítani. A könyv nagyon jól van megírva, viszont a sok "lány regény" után nekem egyszer rémálmom volt a könyvtől :) Viszont mondhatni letehetetlen, talán amiatt is, hogy annyira tárgyilagosan vannak leírva ahogy halnak a gyerekek, ahogy cuppogósan veszik ki valakiből a fegyverként kapott tárgyat (ami egyébként elég vicces módon lett összeválogatva a gépfegyvertől az egyszerű kiskésig, hát nem igazán voltak egyenlőek az esélyek :) )

Szóval kellően véres a könyv, de ha jól bírod az ilyesmit, akkor olvasd el, vannak benne elgondolkodtató párbeszédek is az öldöklések mellett.

2014. ápr. 18. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!