Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Valaki leírná/bemásolná nekem...

Valaki leírná/bemásolná nekem a Trónok Harcából a tegnapi (Oberin vs. Hegy) párbaj jelenet leírását?

Figyelt kérdés

Mert ez szemkinyomós fejszétloccsantás kicsit erősnek tűnt.

Tudom-tudom a vörös skorpió mérgezett fullánkkal szúr,de nos spoiler csak a párbaj érdekelne!

Köszi:)

2014. jún. 3. 13:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
vipera, nem skorpió és összvissz annyi van leírva, hogy összeroppantja a fejét
2014. jún. 3. 14:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha emlékeim nem csalnak a könyvben úgy volt a párbaj, hogy Oberyn nagyobb fölényben volt, mint a sorozatban. Gregornak összeszurkálta a páncél nélküli testét (könyök ás térdhajlat, meg hónalj alatt), aztán nekiugrott és beletörte a lándzsáját a gyomrába. Majd elvette a kardját és azzal akarta megölni, de előtte még szóra akarta bírni, mint a sorozatban. Aztán túl közel merészkedett, a Hegyy lerántotta, kicsit dulakodtak, majd kb. péppé verte a fejét a páncélos öklével.
2014. jún. 3. 14:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Am asszem a Kardok vihara könyvben Tyrion utolsó előtti fejezetében van.
2014. jún. 3. 14:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

- Dorne-i Elia! - hallotta mindenki Gregor hangját, amikor olyan közel voltak, hogy összecsókolózhattak

volna. Mély hangja dübörgött a sisakban. - Megöltem a sivalkodó kölykét! - Szabad

kezével Oberyn védtelen arcába kapott, acélujjait a szemébe döfte. - Aztán erőszakoltam meg! -

Clegane ököllel a dorne-i szájába sújtott, apró szilánkokra forgácsolva a fogait. - Aztán bezúztam

a kur va fejét! Így! - Amikor hátrahúzta roppant öklét, a páncélkesztyűjéről lecsorgó vér mintha

gőzölgött volna a hideg hajnali levegőben. Hátborzongató reccsenés hallatszott. Homok Ellaria az iszonyattól eltorzult arccal felsikoltott, Tyrionból pedig bugyogva feltört a reggelije. A térdein

találta magát, szalonnát, hurkát, almás süteményt meg két adag, hagymával és tüzes dorne-i borssal

sütött tojást okádott a porba.

2014. jún. 3. 14:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ja meg előtte ez lemaradt:

- Mondd ki a nevet! - Egyik lábával a Hegy mellkasára lépett, és két kézzel felemelte a pallost.

Hogy Gregor fejét akarta-e vele lecsapni, vagy a sisak szemnyílásába kívánta döfni, Tyrion

soha nem tudta meg.

Clegane keze villámgyorsan odakapott, és megragadta a dorne-i lábát a térde mögött. A Vörös

Vipera vadul lesújtott a pallossal, de elveszítette az egyensúlyát, és a penge nem tett egyebet,

csak újabb horpadást okozott a Hegy alkarvértjén. Aztán mindenki megfeledkezett a kardról,

ahogy Gregor marka rászorult a dorne-i lábára, csavart rajta egyet, és magára húzta ellenfelét. Ott

dulakodtak a porban és vérben, a törött lándzsavég ide-oda imbolygott. Tyrion rémülten látta,

hogy a Hegy a herceg köré fonta egyik hatalmas karját, és szorosan a mellkasára vonta, mint egy

szeretőt.

2014. jún. 3. 14:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Úgy érzem megvan ebből az évadból a " Vörös nász " :D
2014. jún. 4. 01:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Várj még, hátha belerakják a végére a könyvbeli dupla gyilkosságot :D
2014. jún. 4. 08:49
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
én a következő részt várom, az előző évadban is a 9. részben ment az öldöklés
2014. jún. 4. 20:06
 9/11 anonim ***** válasza:
80%

Én csak a filmet láttam Oberyn már az elején táncolt fürge volt a Hegy szart nem tudott a nagy suhintásokkal csinálni több vágást/szúrást ejtett rajta Oberyn de nem nagyon pl. a jobb vádliját megvágta attól rogyott térdre pl. de az erős bőrpáncél stb. miatt nem tudott sebet ejteni.

Aztán kántálta tovább a fekvő Hegynek (fekvő Hegy há..p) hogy mondja ki a nevét közel ment hozzá az kiütötte a lábát Oberyn hanyatt esett próbált volna felkelni de akkor a Hegy páncélököllel akkorát vert jobb orcájára kizongorázott a fél fogsora ettől beájult akkor jön a durva rész. Ennek kereteiben a Hegy elkezdi mondani amit a könyvből idéztek közben belenyomja a hüvelykujjait Oberyn szemeibe gyorsan átszakad a szaruhártya, a szem érhálózata szétreped a csarnokvíz szürkés állaga keveredik a vérrel ettől amolyan bordó folyadék tör fel ami azért nem folyik vissza mert a Hegy tolja tovább ujjait az agyhoz közben Oberyn földöntúli sikolyokat hallat, a Hegy ránehezedik egész kézzel és a koponya két oldalánál a bemélyedő medencealakú véknyabb rész feladja harmónikaszerűen szétreped a koponyája közte kiömlik az összes vér ami felgyülemlett és a volt szemek helyére pumpálódott közben erős reccsenő hanggal, továbbá Oberyn agya is szétmállik aztán a Hegy is kifekszik elterül a szétloccsant dinnyeszerű szem nélküli bőrrel bevont arccsont mellett.

Valami ilyesmi de kecc amikor néztem tökre félelmetes volt mármint első olyan ami kicsit nekem is olyan volt hogy háát lehetett volna távolabbról v nemtom, jó kellett, de áh nem nézem újra azt a részét .p

2014. jún. 4. 21:03
 10/11 anonim ***** válasza:

7.

SPOILER

Tyrion-ra gondolsz?:)

2014. jún. 4. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!