Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek az Ifjú Griff,...

Szerintetek az Ifjú Griff, tényleg az akinek mondja magát?

Figyelt kérdés

nemrég fejeztem be az 5.könyvet és egyszerűen nem tudom hova tenni ezt a Griff és Ifjú Griff dolgot. Érdekelne hogy szerintetek most akkor ő ki is valójában és milyen szerepe lesz?

SPOILER!!! meglehet hogy ő tényleg Rhaegar fia, Aegon herceg, akkor ciszont mindenkinél több joga van a trónra, de nem túl valószìnű, hogy egy olyan ember űlne a trónra aki ilyen későn kerül csak képbe.

ha pedig csak egy Targaryen fattyú, vagy még az sem, akkor Illyrio, Varys, John Cunnington miért állítjàk az ellenkezőjét?

2014. jún. 1. 11:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%

Ezt szerinted mi honnan a rákból tudjuk?

Egyébként sokkal valószínűbb, hogy kamu örökös. A rózsák háborúja alatt is volt egy. Martint meg főleg az ihlette meg.

Illyrio azért állítaná, mert a második felesége, aki Blackfyre volt, megkérte rá. Anno az a nagydarab Targeryen király törvényesítette a Blackfyre utódokat, de a polgárháborúban szétgyalázták őket.

Varys indítékai sem tiszták. Ez a "jó királyt" akarok duma eléggé átlátszó.

Jon pedig azért segít Aegonnak, mert tényleg azt hiszi, hogy a barátja, Rhaegar fia.

2014. jún. 1. 14:59
 2/12 A kérdező kommentje:

,,azt szerinted honnan a rákból tudjuk? ''

nem azt kérdeztem hogy egy olyan kónyveb ami még ki sem jött milyen szerepe lesz, hanem hogy SZERINTETEK, mit képzeltek el, minek örülnénet a legjobban....nem értem miért kell egyből bunkózni. Ettől függetlenül köszönöm a válaszod

2014. jún. 1. 15:28
 3/12 anonim ***** válasza:

Conningtonnak annyi köze van hozzá,h felnevelte, mert úgy tudja h Rhaegar fia, de ezt Varys mondta neki, szal egyáltalán nem biztos.

Sztem Aegon nem Targaryen, hanem Blackfyre, úgy mint az Aranykompánia alapítói, akik elbukták a korábbi felkelést és elmenekültek Westerosból.

2014. jún. 1. 18:38
 4/12 a0511 ***** válasza:
100%

Valószínűbbnek tartom, hogy az Ifjú Griff nem Targaryen, hanem Blackfyre, ahogy az előttem is elhangzott. Erre több apró utalás is van a könyvekben (nem csak az ötödikben). De nézzünk csak utána egy kicsit!

Emlékeztek rá, amikor a negyedik kötetben Brienne egy Meribald nevű septonnal utazik együtt? A pap elmond egy történetet, amely furcsa módon pontosan illik Aegonra:

"Sok száz éven át állt itt egy fogadó, bár a mostanit a királyi utat építő I. Jaehaerys király uralkodásának idején húzták fel. [...] Később egy Hosszú Jon Heddle nevű, megnyomorodott lovag birtokába került, aki a kovácsmesterséget választotta, amikor kiöregedett a harcból. Kovácsolt egy új cégért, egy háromfejű sárkányt FEKETE VASBÓL, és felakasztotta egy póznára. [...] - (időközben kitört a Blackfyre felkelés, s mint tudjuk, az ő zászlójukon vörös alapon fekete háromfejű sárkány állt! folytatódik az idézet:) - "Ez a vidék akkoriban Darry nagyúrhoz tartozott, aki a király hű szolgájának számított. A fekete sárkányos cégér haragra gerjesztette, ezért levágatta a póznáról, darabokra szedette és bedobatta a folyóba. Az egyik sárkányfej a Csendesz-szigeten vetődött partra évekkel később, bár addigra már VÖRÖSSÉ VÁLT a rozsdától."

Érdekes, egy vörössé (Targaryen) vált fekete (Blackfyre) sárkány, amely a felkelés után "partra vetődik" Westeroson. Számomra eléggé idevágónak tűnik, Martin köztudottan kedveli a metaforákat (kék rózsa: Lyanna stb.) Direkt nem a "komédiás" sárkányával huzakodtam elő, azt a példát szinte mindenki ismeri. Továbbá az Arany Kompánia (ahová Connington is tartozik) eredeti célja az volt, hogy egy Blackfyre-t ültessenek a Vastrónra.

2014. jún. 2. 16:20
 5/12 A kérdező kommentje:

Igen, szerintem is Blackfire, nem túl nagy a valószínűsége, hogy igazi Targaryen. Bár Martintól minden kitelik. Viszont abban igazad van, hogy van pár utalás a könyvekben, viszont arra kíváncsi lennék, hogy ha csak fattyú, kinek a fattya, mert ha Rhaegaré, akkor is joga van a trónra, mintha úgy emlékeznék hogy a törvénytelen fiú gyermekek is előrébb vannak mint a nő leszármazottak.

Minden esetre kíváncsi vagyok, hogy mi fog történni tbbek közt az ő szálával is

2014. jún. 4. 15:49
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"mintha úgy emlékeznék hogy a törvénytelen fiú gyermekek is előrébb vannak mint a nő leszármazottak."

Nincs így. Akkor Robb levelére sem lenne szükség, hogy Jont nevezze ki utódjának, mert ugye egyébként Sansa örökölne. A törvénytelenek sehol sincsenek a sorban, nem örökölhetnek semmit sem.

Ráadásul nem is törvénytelen leszármazott lenne, hiszen akkor nem is Targareyn.

2014. jún. 4. 17:18
 7/12 anonim ***** válasza:
*Targaryen
2014. jún. 4. 17:18
 8/12 a0511 ***** válasza:
Szerintem nem valószínű, hogy Rhaegarnak más fattya is lett volna...
2014. jún. 6. 17:23
 9/12 anonim ***** válasza:
Senki se mondta,h Rhaegar fattya lenne. Hanem, hogy valamelyik Essosra menekült Blackfyre fia.
2014. jún. 6. 17:24
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem mindegy? Martin úgyis megöli :DD

Szerintem amúgy az akinek kiadja magát, bár lehet, hogy ez csak az én naivitásomnak köszönhető.

2014. jún. 8. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!