Szerintetek az Ifjú Griff, tényleg az akinek mondja magát?
nemrég fejeztem be az 5.könyvet és egyszerűen nem tudom hova tenni ezt a Griff és Ifjú Griff dolgot. Érdekelne hogy szerintetek most akkor ő ki is valójában és milyen szerepe lesz?
SPOILER!!! meglehet hogy ő tényleg Rhaegar fia, Aegon herceg, akkor ciszont mindenkinél több joga van a trónra, de nem túl valószìnű, hogy egy olyan ember űlne a trónra aki ilyen későn kerül csak képbe.
ha pedig csak egy Targaryen fattyú, vagy még az sem, akkor Illyrio, Varys, John Cunnington miért állítjàk az ellenkezőjét?
Ezt szerinted mi honnan a rákból tudjuk?
Egyébként sokkal valószínűbb, hogy kamu örökös. A rózsák háborúja alatt is volt egy. Martint meg főleg az ihlette meg.
Illyrio azért állítaná, mert a második felesége, aki Blackfyre volt, megkérte rá. Anno az a nagydarab Targeryen király törvényesítette a Blackfyre utódokat, de a polgárháborúban szétgyalázták őket.
Varys indítékai sem tiszták. Ez a "jó királyt" akarok duma eléggé átlátszó.
Jon pedig azért segít Aegonnak, mert tényleg azt hiszi, hogy a barátja, Rhaegar fia.
,,azt szerinted honnan a rákból tudjuk? ''
nem azt kérdeztem hogy egy olyan kónyveb ami még ki sem jött milyen szerepe lesz, hanem hogy SZERINTETEK, mit képzeltek el, minek örülnénet a legjobban....nem értem miért kell egyből bunkózni. Ettől függetlenül köszönöm a válaszod
Conningtonnak annyi köze van hozzá,h felnevelte, mert úgy tudja h Rhaegar fia, de ezt Varys mondta neki, szal egyáltalán nem biztos.
Sztem Aegon nem Targaryen, hanem Blackfyre, úgy mint az Aranykompánia alapítói, akik elbukták a korábbi felkelést és elmenekültek Westerosból.
Valószínűbbnek tartom, hogy az Ifjú Griff nem Targaryen, hanem Blackfyre, ahogy az előttem is elhangzott. Erre több apró utalás is van a könyvekben (nem csak az ötödikben). De nézzünk csak utána egy kicsit!
Emlékeztek rá, amikor a negyedik kötetben Brienne egy Meribald nevű septonnal utazik együtt? A pap elmond egy történetet, amely furcsa módon pontosan illik Aegonra:
"Sok száz éven át állt itt egy fogadó, bár a mostanit a királyi utat építő I. Jaehaerys király uralkodásának idején húzták fel. [...] Később egy Hosszú Jon Heddle nevű, megnyomorodott lovag birtokába került, aki a kovácsmesterséget választotta, amikor kiöregedett a harcból. Kovácsolt egy új cégért, egy háromfejű sárkányt FEKETE VASBÓL, és felakasztotta egy póznára. [...] - (időközben kitört a Blackfyre felkelés, s mint tudjuk, az ő zászlójukon vörös alapon fekete háromfejű sárkány állt! folytatódik az idézet:) - "Ez a vidék akkoriban Darry nagyúrhoz tartozott, aki a király hű szolgájának számított. A fekete sárkányos cégér haragra gerjesztette, ezért levágatta a póznáról, darabokra szedette és bedobatta a folyóba. Az egyik sárkányfej a Csendesz-szigeten vetődött partra évekkel később, bár addigra már VÖRÖSSÉ VÁLT a rozsdától."
Érdekes, egy vörössé (Targaryen) vált fekete (Blackfyre) sárkány, amely a felkelés után "partra vetődik" Westeroson. Számomra eléggé idevágónak tűnik, Martin köztudottan kedveli a metaforákat (kék rózsa: Lyanna stb.) Direkt nem a "komédiás" sárkányával huzakodtam elő, azt a példát szinte mindenki ismeri. Továbbá az Arany Kompánia (ahová Connington is tartozik) eredeti célja az volt, hogy egy Blackfyre-t ültessenek a Vastrónra.
Igen, szerintem is Blackfire, nem túl nagy a valószínűsége, hogy igazi Targaryen. Bár Martintól minden kitelik. Viszont abban igazad van, hogy van pár utalás a könyvekben, viszont arra kíváncsi lennék, hogy ha csak fattyú, kinek a fattya, mert ha Rhaegaré, akkor is joga van a trónra, mintha úgy emlékeznék hogy a törvénytelen fiú gyermekek is előrébb vannak mint a nő leszármazottak.
Minden esetre kíváncsi vagyok, hogy mi fog történni tbbek közt az ő szálával is
"mintha úgy emlékeznék hogy a törvénytelen fiú gyermekek is előrébb vannak mint a nő leszármazottak."
Nincs így. Akkor Robb levelére sem lenne szükség, hogy Jont nevezze ki utódjának, mert ugye egyébként Sansa örökölne. A törvénytelenek sehol sincsenek a sorban, nem örökölhetnek semmit sem.
Ráadásul nem is törvénytelen leszármazott lenne, hiszen akkor nem is Targareyn.
Nem mindegy? Martin úgyis megöli :DD
Szerintem amúgy az akinek kiadja magát, bár lehet, hogy ez csak az én naivitásomnak köszönhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!