Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Regényírás, ki tud segíteni?

Regényírás, ki tud segíteni?

Figyelt kérdés

Már egy ideje írogatok de felénél harmadánál mindig abbahagyom. Most eldöntöttem, hogy teljesen kidolgozva elejétől végéig megírok egy regényt, és beadom a 2014 es aranymosás pályázatra.

A gond az, hogy úgy veszem észre ott inkább a magyarországi történetek előnyben vannak, én pedig eddig mindig amerikában/távolkeleten játszódó történetekkel próbálkoztam..

A regényem szerelmes sztori lenne kicsit talán a tökéletes kémiához hasonlítható.. A fő karakter( nem a főszereplő ő a lány..) egy rosszfiú,de nem az a helyes rosszfiú hanem tényleg ijesztő stb. Azt nem tudom mivel tudom "mutatni" a rosszfiúságát( mint amerikában a gettó, bandázás, drog, bandaháborúk stb)

Még lenne pár kérdésem szóval írjatok nekem privátban ha van kedvetek ötletekkel segíteni!!

2014. máj. 16. 13:34
 1/8 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget;) erre való ez az oldal:))!
2014. máj. 16. 15:00
 2/8 anonim ***** válasza:

arra való hogy kérdezz igen de nem ilyeneket? :D egy regény meg könyv arról szól hogy te írod de ha azt sem tudod milyen nyelvi eszközökkel érzékeltesd a főszereplőd jellemét akkor inkább még ne fogj bele hanem olvass előtte jó sok könyvet

vagy válasz olyan témát amiről tudsz írni és nem akadsz el már a legalapvetőbb dolognál.

2014. máj. 16. 15:11
 3/8 A kérdező kommentje:

Tudom miről szól a regény, kb kész van az egész sztori csak magyar viszonyok közé kéne átültetnem, ez nem megy!! Ha nem tudsz/akarsz segíteni miért írsz??

ez szerintem alapvetőbb kérdés mégis kapott normális válaszokat!!

http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__5185150-h..

2014. máj. 16. 15:26
 4/8 anonim ***** válasza:

akkor írok példát :D

itt is van getto pl ott a budapesti híres VIII. kerület ott is van bandázás csak lőfegyver helyett késelnek általában de ha szerintem rákeresel hogy 8. kerület sokminden kijön azokból meríthetsz ötletet

aztán drogoznak sikátorokban nálunk is elhagyatott gyárépültekben laktanyákban

sőt én egyszer a keleti felé egy buszmegállónál láttam hogy egy srác papírzacskóból szipuzott valamit (én kis naív még meg is jegyeztem hogy biztos hipervenilál, de szóltak hogy nem :D )

2014. máj. 16. 15:45
 5/8 anonim ***** válasza:

Mit nem lehet magyar viszonyokra átültetni? Várj... találkoztál te már "rosszfiúval"? Hallottál ilyenről? Híradó?

Ahogy az előző mondta, nem Harlem, hanem Nyócker, de ez aztán nem sok változtatás. Nem feketék, hanem másképp színes a bőrük. Magát a rosszfiúságot neked magadnak kell kiötleni, elvégre a férfi főhős jellemének alapja lenne, ezt meg nem mondhatja meg senki. Egyébként ha tényleg semmi nem jut eszedbe, kapcsold be a tévét, a híradók mindig remek ötletekkel szolgálnak. Még azon a téren is, mitől "rossz" egy rosszfiú.

Egyébként azért gondolj bele, hogy valóban problémás ember nem biztos, hogy jó férfi főszereplőnek. Úgy értem, azért jogállamban élünk, itt csak a tényleg nagy halak ússzák meg a börtönt (ők sem mindig, politikától függ), tehát lehet rovott múltja, ha valóban komolyabb bandzásokban benne volt. Ez meg a legtöbb szerelmes tiniregényben nem a legjobb húzás. Ellenben bátorságod az van, elismerem. Csak vagy valószerűtlenre sikerül a jellem, vagy valószerűtlen lesz a sztori, vagy... izé... nem elégíti ki megfelelően a témakör igényeit.

2014. máj. 16. 23:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Pont ezért nem sikerül megtalálnom a magyar "rosszfiút" mert az amerikában van amikor muszáj neki a családja védelmének érdekében meg ilyesmi de aki magyarországon ilyeneket csinál az nehezen magyarázható úgy hogy az olvasónak szimpi maradjon...
2014. máj. 17. 12:28
 7/8 anonim ***** válasza:
nem is olyan régen volt budapesten betortek es kiraboltak egy hentest csak nemi hust vitt el a ferfi mert ehezett a csaladja slussz passz nezzel hiradot olvass hirportalokat
2014. máj. 17. 12:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Az utolsó példája szemléletes. Ha erről nem ugrik be neked Jean Valjean, akkor nem olvastad a Nyomorultakat - ne hagyd ki, az írás alapja úgyis az olvasás. Az "iskolapélda", hogyan kell egy elvetemült bűnözőt megtenni "szimpatikus" főhősnek. Ő a társadalom szemében rosszfiú, valójában csak esendő. (Oké, párszor megszökik, de amiért eredetileg elítélik az annyi, hogy "csak" kenyeret lopott az éhező családjának.)

Más irodalmi előzmény... nem tudom, mit akarsz kezdeni a hősöddel. De a francia romantikusok, realisták között ha nem találni meg az előzményképeit, akkor megeszem a kalapom. Nem rövidek a regények, az igaz, de sokat lehet tanulni belőlük még írástechnika, karakterfejlődés szempontjából is.

(A nyomorultakat mindenképpen olvasd el, elég széles tablót ad karakterekből is. Sokat segíthet.)

2014. máj. 17. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!