Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan alkossak karaktert egy...

Tina. K kérdése:

Hogyan alkossak karaktert egy történethez?

Figyelt kérdés
Mindig belefogok egy történetbe, de a karaktereket nem tudom kidolgozni. Milyen alapadatokat kéne megadnom neki, és milyen jellemekkel kéne felruházni? Mert ahogy én megadom a jellemet, akkor olyan lesz, mint egy szobor. Van ehhez valamiféle segédlet, vagy ilyesmi? Köszi a válaszokat :)

2014. máj. 14. 18:58
 1/7 anonim ***** válasza:
A történet során kell a karakternek kialakulni, nem egy bekezdésben.
2014. máj. 14. 20:46
 2/7 A kérdező kommentje:
De akkor mégis, hogy kezdjem el a történetet szereplők nélkül?
2014. máj. 14. 21:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha segédlet kell, az baj.

[link]

Talán segít.

2014. máj. 15. 02:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszike :) Várom további tippeket :)
2014. máj. 15. 17:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez fura, nekem a karakterek mindig jönnek maguktól, mert imádok velük foglalkozni. :) Egészen olyan kis apróságokig, hogy az egyik nagyon szereti a kókuszt, a másiknak sok olyan pulóvere van, amin szarvasok vannak (ne kérdezd miért), a harmadiknak meg a kedvenc virága az őszirózsa. Ezek mind hirtelen jönnek, csak sétálok az utván, beszélgetek valakivel, vagy bármi, és ha megtetszik valami, megpróbálom beleépíteni azt a történetbe/karakterekbe. A második válaszoló linkje nagyon jó, én is elmentettem, de elküldöm azt is, amit én használok, ha új szereplőn dolgozom. Vannak itt olyan kérdések, amik azért egyébként nem fordulnának meg az ember fejében, de hasznos lehet tudni róluk. Meg így kicsit közelebb érezheted magadhoz a karaktereidet:) [link]
2014. máj. 16. 20:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Kezdetben próbáld ki azt, hogy létező emberekről(család, barátok) írsz jellemzést mindenre kiterjedően. Ha jól megy akkor alakíthatsz rajtuk ahogy neked tetszik de arra figyelj hogy nincs tökéletes ember. Mindenkinek vannak pozitív és negatív tulajdonságai. Ha elkezdesz karaktert alkotni akkor gondold végig az adott világ társadalmi normáit és elvárásait és ezek alapján írd meg a jellemzést.Arra is figyel, hogy máshogy mutat a jellemzés tömören egyben leírva mint a történetben, a testi tulajdonságokat le lehet tudni röviden(pl: másik karakter első találkozásnál gondolatban jellemzi) vagy apró adagokban(pl: "idegességében beletúrt hosszú szőke hajába"), a mentális tulajdonságait meg a cselekedeteivel és az azokra adott reakciókkal lehet bemutatni.
2014. máj. 16. 21:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2014. máj. 16. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!