Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bele kezdtem egy több részes...

Lenore Pein AsamiYuu kérdése:

Bele kezdtem egy több részes (fejben eddig 21) Naruto történethez, egy rövidke részletet lehet találni lent. Erre szeretnék véleményt kérni, hogy milyen lett?

Figyelt kérdés

Bizonyos technikai okok miatt nem tudok túl hosszú részletet "bemutatni", de amit ide írok, arra szeretnék jó, illetve ha kell rossz véleményt is kérni.

' A végeláthatatlan területen csak a hóval fedett tájat, a levegőben keringő, lehulló hót kavargató szelet észlelhette az arra járó, ami bár ritka volt, de azért voltak kívételes esetek. Néhol kisebb-nagyobb dombok emelkedtek ki, míg máshol a talaj be volt süppedve.

Hó Ország déli pontjánál, egy viszonylag lakatlan, járatlan területen járunk és velünk együtt két másik ember. Mindkettő fekete köpenyt viselt, azon vérvörös felhők, és fejükön, mélyen szemükbe húzva egy szalagokkal és csengőkkel el látott szalmakalap.

A csengők zaja töltötte be az üres tájat, amit az egyre erősöső szél idézett elő.

Bár ez egyiküket se érdekelte, de jobb dolguk híján - a térdig érő hóban való menetelés mellett -, igaz halálra unottan, de némán hallgatták a csengők által játszott dallamot.

Miközben ők lassú tempóban haladtak kitűzött céljuk felé, addig ahova tartottak, ott az élet ment a maga, jelenleg nem túl békésnek mondható módján.

Hogy miért? Azért, mert a hóval fedett két utcás faluban fegyverek egymásnak csapó zaja hallatszott. A hatalmas, több emeletes házak ablakai becsukva, ajtajaik bezárva voltak. Mögöttük minden harcra képtelen ember - gyerekek, öregek, betegek, terhesek - rejtőzött némán rettegve, miközben magukban várták, hogy a településen zajló harcoknak vége legyen, és reménykedéseik szerint az ellenség visszavonuljon, és az otthonaikat védő harcosok győzelmet arassanak felettük.'

Egyenlőre ennyit tudok leírni, technikai okok végett, ami annyit tesz, nincs gép (alaplap elromlott), és telefonról az írható karakterek száma megbvan szabva, de ha kell, akkor majd még írok részleteket.:)

No, de akkor, várom mindenki véleményét, jót, rosszat, mindent. Nem fogok megharagudni.

Arigatou minna!^^

2014. jan. 20. 17:58
 1/8 anonim válasza:

Szia!

Nem rossz! Viszont, sajnos nagyon sok a fanfiction, és bizony ha csak nincs benne eredeti, dolog szinte biztos hogy kidobott idő. Pont most Irtam egy REC 2006 cover t.Kb 15% köze van az eredetihez.

azt tanácsolom, azonnal rajzolj a történetből, mangát. alapot. pálcika emberek... stb... a manga azért sikeres, mert ugye egy kép többet mond, mint egy szöveg leírás.... szóval PálcikaMangára Fel! persze elöbb azért nézz körül hogy kit érdekel. :P

2014. jan. 25. 23:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Egy jól megírt történetnél miért lenne jobb pár béna pálcikarajz? A manga azért jó, mert művészi, mivel akik csinálják tényleg tudnak rajzolni. Amúgy ennyiből még nem derül ki mennyire eredeti a történet.

Nem volt rossz, de fogalmazás terén még tudsz fejlődni. (Bár lehet hogy már fejlődtél is a kezdetekhez képest, gondolom ez a részlet az elejéből van) Még annyi, hogy az első mondatban ahelyett, hogy 'lehulló hót' inkább azt írnám hogy lehulló hópelyheket. Így elkerülöd a gyakori szóismétlést. Meg annál hogy hót jobban hangzik hogy havat. Persze nem akarok nagyon beleszólni, csak ezen megakadt a szemem :) A történetről ennyi alapján nem tudok véleményt mondani, túl rövid a részlet.

2014. jan. 26. 00:33
 3/8 A kérdező kommentje:

Szoktam rajzolni, és a pálcika emberkéket már rég túl léptem.:D

A történet röviden -vagyis ez az első részről szól-: van egy lány Mjonma Hokou, Hó Országában él, és belé van pecsételve a Gobi fele - azért így, hogy a másik része az eredeti Jinchuurikijébe maradjon -, akire az Akatsuki vadászik, egyértelmű miért. Van egy Neisa nevű maffia, ami a lányra - mert Hokou az - és egy nála lévő jégkristályra pályázik, ami különleges erővel ruházza fel birtokosát. Ezért kell annak a szervezetnek. Gyakran szoktak összecsapások lenni a maffia és a lány faluja közt, de eddig és mindig azz utóbbi kerül ki győztesként. Az Akatsukiból két tag, Itachi, és egy fanfictionból kölcsönkért karakter: Yuuichi mennek érte, és kapják el nagy nehezen. Elviszik egy barlangba, ahol a Gedo Mazo szobor segítségével kiakarják szívni a Gobit, de a lány magához tér és Kisame látja el a baját, majd ezután kiszívják belőle, és az eddig elkapott, és halott Jinchuurikik teste mellé rakják az ővét is. Ám Hokou eltűnik, és Konohához közel találják meg élve.

Röviden ez az első rész.

Hosszabban nem tudtam részletet írni a telefon korlátozott betűszámja miatt. Nincs gép, amiről hosszabban írhattam volna, alaplap hibás lett.:D

Fogalmazás terén már az egy évvel ezelőttihez képest javultam, de igaz, fejlődnöm kell még.:)

( Ezt a rövid kommentet fél óra alatt írtam le...:D )

Köszi mindkettőtöknek.:P

2014. jan. 26. 03:01
 4/8 anonim válasza:

Én ez úgy értettem, hogy ha Mangáról/Animéről ír, az ne regény legyen.

Sokkal tovább tart egy helyszínt megírni, mint felrajzolni. Saját tapasztalat. Természetesen nem pálcika emberekről kéne hogy szóljon, de ha van némi (nem normális) benned, akkor simán megcsinálhatnád, jobb minőségű rajzokkal. Az a sajátod, azt már lehet fogyasztani. Én biztosan 100 szor jobban olvasnék, hazai mangát, mint egy regényt ahol aztán 10 oldaban irják le hogy mi hol van. Szóval Manga, ha tudsz olvasni akkor az. Szerintem:D

2014. jan. 27. 11:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Will28 tudod te mi az a fanfiction?

A kérdezőnek: nem is rossz történet, ha valami érdekeset találtál ki, hogy miért maradt életben a lány, illetve van néhány csavar a történetben és jól van megírva, akkor biztos tetszeni fog másoknak is. Miért nem töltöd fel valahova? (Úgy vettem ki hogy még nem töltötted fel sehova) De előtte érdemes újra átolvasni az elejét, ha már régebben írtad akkor találhatsz esetleg valami javítanivalót rajta. :)

2014. jan. 27. 23:21
 6/8 A kérdező kommentje:

Már felakartam tenni valahova, van is ötletem rá, csak sajna a gépem tönkrement, és szinte soha nem jutok közelébe. Telefonról tudok írni, de erről sehova se lehet feltölteni. Még csak írni sem enged bizonyos oldalakra.

Will28: a leírást meglehet oldani röviden, pár sorban is, csak tudni kell bánni a szavakkal. A fanfiction és a manga az nem ugyanaz, de mégis hasonlítanak. Mármint úgy értve, hogy a mangából/animéből keletkezik a fanfiction. Nem véletlen ez a neve. Az emberek leírják a történetet máshogy, a saját elképzeléseik szerint, de az eredeti - meg akár saját szereplőkkel is - írja a cselekményszálat. Írni még mindig könnyebb, mint mangát rajzolni. Az nem annyiból áll, hogy valamit odafirkantunk és kész, hanem bonyolultabb.

A történet elejével volt csak gondom, az is a havas résznél, de amint géphez jutok, feltöltöm, és akkor majd kiderül, mi hogy s mint lesz.:D

2014. jan. 28. 01:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Majd ha egyszer feltöltöd valahová, akkor esetleg belinkelhetnéd, hogy beleolvashassak. :)
2014. febr. 1. 20:43
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem sokára eljutok odáig, hogy végre feltudjam tenni valahová. Gép közelbe nem igazán kerülök, így megpróbálok telefonró egy blogot létrehozni és abba írni. Hátha sikerül.:D Holnapután fogom megpróbálni, akkor lesz egy kis szabadidőm.:D
2014. febr. 9. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!