Le tudná nekem írni valaki azokat az alap dolgokat, amelyekre ügyelni kell egy könyv írása folyamán?
Hogy tudd honnan hova tartassz a cselekménnyel. Mindig tudd a végét amikor az első szót leírod
Mindig csináld meg a házifeladatot. Ha valamivel nem vagy tisztában, nézz utánna. Ne hazudj magadnak, és ne nézd hülyének az olvasókat.
Legyen mondanivalód, ami őszinte és szívből jön. Legyen tanulság, konklúzió de legyél nagyon elvarázsolva a saját intellektusodtól.
Ne akarj túlzottan megfelelni. Ha a karakterenk meg kell halnia, tedd meg. Ne írj bele lávsztorit, csillámpónit, kaszabolást csak mert épp az trendi és eladható.
Én már próbálkoztam történetek írásával és a következő hibákba csúsztam:
- ne legyen benne sok név, ami van az is egyszerűen megjegyezhető legyen
- színesen írd le a cselekményt, jól bontsd ki, hogy ne legyen olvasónapló-szerű
- mindig tudni lehessen, melyik szálon fut a cselekmény
- ne legyen sok cselekményszál
- ne legyen csak egy cselekményszál, mert népmeseszerű lesz
Én már próbálkoztam történetek írásával és a következő hibákba csúsztam:
- ne legyen benne sok név, ami van az is egyszerűen megjegyezhető legyen
- színesen írd le a cselekményt, jól bontsd ki, hogy ne legyen olvasónapló-szerű
- mindig tudni lehessen, melyik szálon fut a cselekmény
- ne legyen sok cselekményszál
- ne legyen egy cselekményszál, mert népmeseszerű lesz
-mielőtt kinyírsz egy karaktert, jó ha az olvasó kötődni tud hozzá. Ez alól kivétel a csatajelenet, illetve a pszcihopata karakter megmutatása.
-válaszd meg jól a POW karaktert. Az ő gondolatait, motivációját, vicceit hallod egy sztorin át, szal legyen érdekes.
-minden jelenteben legyen egyszerre több bemutatott sík, dialógus, cselekmény, gondoloatok, érzelmek...
-senki és semmi ne legyen tökéletes. Hibákat, bénázást, egy kis mellényúlást kell bele tenni.
-ne siess és ne húzd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!