Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Le tudná nekem írni valaki...

Le tudná nekem írni valaki azokat az alap dolgokat, amelyekre ügyelni kell egy könyv írása folyamán?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 21. 22:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Történet (jó, élvezetes, következetes, érdekes), karakterek (életszerűek, egyediek, valamennyire érdekesek hiteles motivációval), stílus (világos, érthető nyelvezet, élvezetes, olvasmányos), helyesírás. Ezekre kéne legalább, de mivel ez nem ennyire egyszerű, ne várd, hogy valaki kész tutorialt rittyent neked, hogyan kell könyvet írni.
2014. ápr. 22. 01:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogy tudd honnan hova tartassz a cselekménnyel. Mindig tudd a végét amikor az első szót leírod

Mindig csináld meg a házifeladatot. Ha valamivel nem vagy tisztában, nézz utánna. Ne hazudj magadnak, és ne nézd hülyének az olvasókat.

Legyen mondanivalód, ami őszinte és szívből jön. Legyen tanulság, konklúzió de legyél nagyon elvarázsolva a saját intellektusodtól.

Ne akarj túlzottan megfelelni. Ha a karakterenk meg kell halnia, tedd meg. Ne írj bele lávsztorit, csillámpónit, kaszabolást csak mert épp az trendi és eladható.

2014. ápr. 22. 02:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Itt mindent megtalálsz, ami kell, nem csak az alap dolgokat:

[link]

2014. ápr. 22. 14:22
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2014. ápr. 22. 16:32
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én már próbálkoztam történetek írásával és a következő hibákba csúsztam:

- ne legyen benne sok név, ami van az is egyszerűen megjegyezhető legyen

- színesen írd le a cselekményt, jól bontsd ki, hogy ne legyen olvasónapló-szerű

- mindig tudni lehessen, melyik szálon fut a cselekmény

- ne legyen sok cselekményszál

- ne legyen csak egy cselekményszál, mert népmeseszerű lesz

2014. ápr. 22. 17:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én már próbálkoztam történetek írásával és a következő hibákba csúsztam:

- ne legyen benne sok név, ami van az is egyszerűen megjegyezhető legyen

- színesen írd le a cselekményt, jól bontsd ki, hogy ne legyen olvasónapló-szerű

- mindig tudni lehessen, melyik szálon fut a cselekmény

- ne legyen sok cselekményszál

- ne legyen egy cselekményszál, mert népmeseszerű lesz

2014. ápr. 22. 17:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó történet, jó megfogalmazás, szerethető (meg persze utálható)szereplők
2014. ápr. 22. 22:15
 8/10 Csicsky ***** válasza:
100%

Ennek is megvan a maga szakirodalma.

Alexander Steele: Kezdő írók kézikönyve

[link]

Továbbiak:

[link]

[link]

2014. jún. 29. 10:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

-mielőtt kinyírsz egy karaktert, jó ha az olvasó kötődni tud hozzá. Ez alól kivétel a csatajelenet, illetve a pszcihopata karakter megmutatása.

-válaszd meg jól a POW karaktert. Az ő gondolatait, motivációját, vicceit hallod egy sztorin át, szal legyen érdekes.

-minden jelenteben legyen egyszerre több bemutatott sík, dialógus, cselekmény, gondoloatok, érzelmek...

-senki és semmi ne legyen tökéletes. Hibákat, bénázást, egy kis mellényúlást kell bele tenni.

-ne siess és ne húzd el.

2014. jún. 29. 16:33
 10/10 anonim ***** válasza:
figyelj az idő múlására és az életkorokra sokan esnek abba a hibába hogy az elején húsz éves a végére meg tizennyolc lesz
2014. júl. 8. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!