Mi a véleményetek A gyűrűk ura trilógiáról?
Én elkövettem azt a hibát, hogy előbb a filmet néztem meg és utána jött a könyv. Ne érts félre, nagyon jó a könyv, okkal lett sikeres az írója, viszont sok esetben más mint a film, ami alapból megszokott dolog, de itt elég sok dologban eltérnek a könyvtől, ami kezdetben meglehetősen fura volt, mivel Tolkien világát számomra a film mutatta be először.
Ha sikerül elvonatkoztatnod a filmtől, akkor mindenféle képen ajánlom.
Először 10-11 évesen olvastam el a könyveket, akkor azért tetszett, mert tele volt tündékkel, hobbitokkal, törpökkel stb., viszont lehet, hogy nem teljesen értettem meg, hogy "miről szól",túl sok volt a szereplő, néhol pedig untam a leíró/tájleíró részeket. Pl. Frodóék menetelős fejezeteit gyűlöltem, 5 oldalakat lapozgattam ,mert úgy éreztem, hogy nem történik semmi. Sokkal jobban érdekeltek a csaták, Aragornék és az orkok, pedig ha úgy vesszük Frodó is harcolt a nem általa választott sorsával.
Amikor tavaly 17 évesen újra elővettem teljesen másképp fogtam fel. Szerintem elképesztően szépen ír Tolkien,mert ilyenféle varázslatosságot, amit ő tudott adni, azt senki más már nem fogja tudni lekörözni. Ennek a regénynek időt és türelmet kell szentelni, hogy megérje elolvasni, mert nem elég 10-20 perc olvasás, miközben a BKV-n zötykölődsz
Én 13 évesen láttam a 1-2 filmet utána muszáj volt elolvasnom a könyvet. Én imádom, de valakinek elég ömlegős, na és a hobbit énekeket kb. akivel talákoztam mindenki átugorta (pedig voltak olyanok akik kifejezetten szeretik a fantasyí műfajt). Sokan nem bírták a Frodos részeket (mámint ahogy szenved), én imádtam őket, , jobban tetszett mint a filmben.
Szóval én szeretem mindkettőt, de a könyvnek inkább a hangulata van ábrázolva a filmben, meg a fő események...
Szóval necces megtippelni, hogy tetszeni fog-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!