A Gyűrűk urában kik a dúnadánok?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretem Tolkien világát, meg már elolvastam a Gyűrűk Urákat, a hobbitot, és most tartok A szilmarilok felénél, de ez valahogy nem tiszta, hogyha Aragorn királyi leszarmazott, akkor az összes gondori király dúnadán volt?2014. ápr. 18. 09:53
1/7 anonim válasza:
Pontosan. Ugyanis A dúnadánok elmentek nyugatra Numenorra, ahol kiváltságban részesültek. Viszont többségük átállt Sauron oldalára, akik a Numenoriak lettek. Elendil, és fiai visszamentek középföldére. Isildur alapította gondort, Anárion pedig arnort. Isildur és családja kihalt, arnor megszűnt, Anárion ága pedig szétszéledt. Viszont mivel dúnadán, ezért jogot formált gondor trónjára. Ezért mondják, hogy a király visszatér, Mert Aragorn abból az ágból származik.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszii :) de Anárion kicsoda?
2014. ápr. 18. 11:53
3/7 anonim válasza:
Isildur testvére. (Öccse, ha jól emlékszem a magyar fordításra?)
4/7 A kérdező kommentje:
köszi, azóta már megnéztem :)) viszont még1 kérdés (bocsii) szóvaal, hogy Echtelion, Denethor, Faramir, Boromir, szóval a helytartok, hoogy jonnek kepbe? mert ők is dunadánok
2014. ápr. 18. 20:45
5/7 anonim válasza:
Nem csak Elendil háza jelenti a dúnadánokat. Természetes, hogy nem fog valaki birodalmat alapítani egymagának, több númenori nemesi ház jött velük. Nem voltak sokan eredetileg sem (talán ha két tucat ház), később sem dúskáltak a gyerekekben.
A helytartók Húrin (nem a Szilmarilok Húrinja) házából valók. Ahogy láttam, nincsenek rokonságban Elendil házával.
6/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm :)) esetleg priviben még kérdezhetek?
2014. ápr. 19. 11:01
7/7 anonim válasza:
Természetesen, de sok kérdésben én is csak a netre támaszkodom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!