Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan kezdjem a könyvet? Mi...

Hogyan kezdjem a könyvet? Mi legyen az első mondat?

Figyelt kérdés
Egy fantasyt szeretnék írni, és a történetet már nagyjából felvázoltam csak nem tudom hogyan kezdhem :D ''Egyszer volt, hol nem volt'' szerűségekre volna szükségem,remélem segítetek.Az 'íráshoz fantáziára és ihletre van szükség' kommenteket kérlek mellőzzétek.Előre is köszönöm

2014. ápr. 17. 13:22
 1/6 anonim ***** válasza:
28%

Valahol messze, egy kèpzelt világban, sárkányok lakta földeken háború folyt. Mint csermelyből patak nőtte ki magát a bosszú. Vèszterhes idők jöttek, megsanyargatták a rogyadozó nèpet. Szegènysèg uralkodott el a faluban ès mindenki ellensèggè vált a másik számára. De volt egy közös cèl, egy valódi motiváció a túlèlèsre; a Kápolnai Vèszsereg legyőzèse. Ugyanis ez a szervezet uralkodott a kis falu felett. Lakó viszont pár èv alatt megelègeltèk ès egyenkènt fellázadtak. Majd kèsőbb ellenalakulat jött lètre, pár civil ès telepatikus kèpessègekkel rendelkező magányos farkas összeállt ès embereket kezdett toborozni a Vèszsereg porba tiprásának cèljából.

A harcok elkezdődtek, mindkèt oldal lelkiismeretesen küzdött saját csapatáèrt, mígnem egy fiatal; egy telepatikus ès egy nimfomániás gyermekekènt megszületett a világ legelső telenimás csecsemője. A kisfiú kezdetben nem mutatott különleges kèpessègeket, de kezènek èrintèse már akkor tudatta a törèkeny emberekkel, hogy vèdelmezője lesz nekik, míg csak teheti.

2014. ápr. 17. 14:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb, ha a közepébe vágsz. Mindig azok a jó könyvek, amik cselekménnyel kezdődnek. Legalábbis számomra.
2014. ápr. 17. 14:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,ment a zöld kéz :-)
2014. ápr. 17. 16:44
 4/6 anonim ***** válasza:

In medias res! Ahogy mondja!

Bár szerintem azon kívül, hogy a közepébe vág, a jó cím még ígéretet is tesz. Megígéri, hogy a mű izgalmas lesz, és legfőképp nem lesz klisés. És hogyan teszi ezt?

Egy izgalmas és cseppet sem klisés karakter bemutatásával. Nem feltétlen az első mondatban, valahol az elején.

És ne tájleírás! Semmiképp! Inkább legyen párbeszéd, mert arra természetéből adódóan jobban figyel az ember!

Remélem segítettem :)

2014. ápr. 30. 21:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Cím! Bahh! Első mondat. Címnek írtam, bocs.
2014. ápr. 30. 21:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm,sokat segített!
2014. máj. 1. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!