S. O. s írom kell ircire egy 2 ÖSSZE Függő mondatot úgy hogy az első mondat hexameter a második mondat pentameter?
Figyelt kérdés
2013. nov. 5. 16:05
1/8 anonim válasza:
Mi az az irci? Először tanulj meg helyesen írni, és az sem árt, ha tudod, hogy mi a hexameter és a pentameter.
2/8 A kérdező kommentje:
kedvesem az irci az egy modern kifejezés irodalomra ,és tudom mi a hexameter és a pentameter,mivel előző óránkon a Huszt nevű verset vettük aminek a sorképlete hexameter és 2. sornak a pentameter.
utóirat:ha nem tetszik nem kell hozzá szólni és kész
2013. nov. 5. 16:20
3/8 aspikami válasza:
Gondolom az "irci "az irodalom, mivel a hexametert és a pentameter irodalmi fogalmak.
4/8 anonim válasza:
Ha még nem késő, itt van egy kétsoros hexa-penta vagyis egy disztichon az az egy időmértékes versforma szabályainak megfelelően megírt mondat.De ezt fokoztam és leoninusnak írtam, ami a disztichon rímes változata.
Témája:egy férfi visszaemlékezése az előző esti randevúra.
Remélem tudod használni,és mond azt hogy te írtad!
Íme a mondat:
Rózsa virággal mentem el este szerelmem elébe,
Ajka vörös ragyogó,csókja beszélt nem a szó.
Üdv.Jenei Debrecenből
5/8 A kérdező kommentje:
köszi azt mondom majd hogy én írtam ezért tuti kapok egy 5-ös neked köszönhetően.<3
2013. nov. 8. 21:15
6/8 anonim válasza:
szívesen és remélem tényleg 5 kapsz rá!
7/8 anonim válasza:
elgépeltem,az 5 kapsz rá az 5-öst kapsz rá természetesen.
8/8 A kérdező kommentje:
semmi gond nincs ebből :)
2013. nov. 10. 09:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!