Az éhezők viadalával kapcsolatosan bárkinek a véleményét várom! Milyen a könyv?
Nem tudom bele kezdjek e, elsőre nem volt szimpatikus, mikor ajánlották. Kíváncsi vagyok mennyire szeretik, és többen ajánlják e. :)
14/l
Egész jó, de azért nem lesz belőle irodalmi klasszikus. Szerintem érdemes elolvasni, izgalmas, érzelmes (helyenként), időnként még gondolkodni valót is ad, korodból és nemedből adódóan neked valószínűleg jobban fog tetszeni mint nekem.
Egyébként a film szerintem jobb, de ez magánvélemény.
Jó pontok:
-Katniss tényleg kiborul az őt ért sokktól
-az éhezés és a melyészegénység a filmel ellentétben realisztikus
-nem gondolja azt, hogy a forradalom után minden fenékig tejföl
-Peeta ahogy férfiként női intelligenciával győzi le a rendszert
-erős női karakter, aki azért még nő
Ami nem jött be:
-feledtébb irritáló szerelmi háromszög
-Gale mint karakter valószínűtlen
-az aréna a Battle Royalban realisztikusabb emberi reakciókat mutatott be
-Katniss érzelmi infantilizmusa, amivel mindkét srácot kihasználja
7/10
Habár már döntöttél, azért leírom a véleményemet. :)
Nekem nagyon tetszett, habár a tanáraimtól (!) állandóan azt hallottam vissza, hogy nem a mi korosztályunknak való.
Izgi a regény, de nem egyből csap bele a sűrűjébe, vagyis a Viadalba (mindhárom regényben) hanem előtte gondosan felépíti a cselekményt. Ismerőseim közül volt, akit ez zavart, de nekem kifejezetten tetszett.
A film pedig kiegészíti a könyvet. Pont. Nem jobb és nem rosszabb, mert egy film forgatókönyvét nem lehet betűről betűre ugyanúgy megírni, mint a regényt és fordítva. Mert Katniss ki nem mondott gondolatai azért elég sok dolgot megmagyaráznak, valljuk be. És talán könnyebb beleélni magad az ételek orgiájába, ha azok mesterien megkomponálva tárulnak a szemed elé, anélkül, hogy egy csepp erőfeszítést is tennél. Persze, imádom a képzelőerőmet használni, de más az élmény.
És a főszereplő karaktere szokatlan. Nem a mai sikerregények nagyrészt egyforma, csöpögős hősnők egyikét kapjuk, hanem egy olyan lányt, akik kőkemény érdekek vezérelnek, és úgy viselkedik, ahogy az egy éhező, nyomorban élő lánytól várható. Reálisan.
És habár nem az a nagy viccelődős könyv, és én se röhögök minden C kategóriás viccen, ezen a könyvön időnként akaratlanul felnevettem, többször is.
Haymitch karaktere pedig zseniális. :)
Én csak ajánlani tudom ezt a trilógiát. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!