Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Olvasta valaki Stephenie...

Olvasta valaki Stephenie Meyer-től A burok című könyvet? Lenne néhány kérdésem.

Figyelt kérdés

Tegnap kaptam erdeti, angol nyelven, elkezdtem olvasni, de nem minden tiszta.

Pl., a 2. fejezetet a Vándorló szemszögéből látjuk? Mert legtöbbször erre utal a szöveg, de van benne néhány mondat ahol már nem vagyok benne biztos. (amúgy még nem fejeztem be a fejezetet)

Aztán vannak ugye a "Seekers"-ök (hajtók) ami rendben is van, de mi nálluk ez a "Calling"? Magát a szót persze értem, csak az összefüggést nem...

Segítene valaki? Most csak ennyi kérdésem van de majd még lehet lesz:p Előre is köszi:)

2009. dec. 11. 20:56
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Igen, ezt mar en is akartam toled kerdezni...:p En 19 vagyok, vagyis mostmar 19 es fel...:( En is nagyon szeretek olvasni, habar ahhoz kepest hogy a csaladom milyen konyvmolynak tart nem olvastam sokat. Szeretem a Harry Potter sorozatot is, mind az osszes reszt olvastam (tulajdonkeppen igy szerettem meg az olvasast:p), a twilight osszes reszet + mostmar a burkot is:D Nagyon szeretem Szilvasi Lajostol az Egymas Szemebent es a Nemat is:) Tovabba Chalrles Dickens nehany konyvet mint peldaul a Twist Oliver es a Copperfield David:) Haziolvamanyokat is olvastam, de az osszes kozul csak a Legy jo mindhalalig tetszett:)Ezek azok a konyvek amelyek jobban megfogtak es szivesen ujraolvasom oket:)

Jelenleg 6 db. konyv var arra hogy kiolvassam: ezek kozul 3 Jane Austen, meg nem olvastam tole semmit de ugy hallottam hogy nagyon jok (Bella kedvencei is ugyebar), aztan nem tudom ha lattad e a Szerelmunk Lapjai cimu filmet, nekem nagyon tetszett, ugyhogy konyvtarbol megszereztem azt a konyvet ami alapjan forgattak... es vegul, az egyik tanarnomtol kaptam a minap egy konyvet, nem ismerem sem az irot sem hogy mirol szol, de majd meglatjuk:D Mondjuk mind a 6 angol nyelvu kotet... kivancsi leszek hogy boldogulok veluk majd:p Az amerikai angol mar eleg jol megy, a brittel viszont lehet lesznek problemak:p (nagyon szeretem az angol, ezert gozerovel tanulok, ha tehetem csak angol nyelvu filmeket nezek, es csak angol nyelvu konyveket olvasok:)

Meselj magadrol te is nehany szot:)Most 9.be jarsz?

:)

2010. jan. 29. 19:41
 22/26 anonim ***** válasza:

nemnem én 7-es vagyok, 6osztályos gimi. van egy nővérem, és mind a ketten imádjuk a könyveket. én is olvastam az összes Harry Pottert, de én nem láttam a Szerelmünk Lapjait. kötelezőkből nemek a Pál utcai fiúk a kedvencem, illetve most már a Görög regék. te szereted?

engem most egy osztálytársam rávett, hogy olvassam el a balszerencse áradását. érdekes, bár olvastam már jobbat is. na meg természetesen az összes stephenie meyer könyvet szeretem.(már amit olvastam):) egyébként inkább ilyen fantasy könyveket olvasok, pl Böszörményi Gyulától a Gergő sorozat, vagy Scott Westerfeldtől a Csúfok trilógia. De olvastam Charlotte Brontetól a Jane Eyre-t is. (ez is egy nagyon jó könyv, ha nem olvastad még, akkor ajánlom!:))

Jane Austentől csak filmen láttam a Büszkeség és Balítéletet.

én angolul csak három éve tanulok, ezért még nem nagyon tudok angolul olvasni, ezért csak,már ha hamarabb le akarom olvasni a könyveket, kénytelen vagyok kalózfordításban olvasni. ez most úgy hangozhat, mintha lebecsülném őket, de ez még véletlenül sincs így, mert megemelem a kalapom, de komolyan, előttük, mert nem lehet könnyű ennyit lefordítani, ráadásul még be is gépelni.(bár gondolom, hogy utána milyen gyorsan mehet a fordítás, hát még a gépelés!) én németül tanulok már óvoda óta, azaz 9éve. a Harry Potterek neked hogyan tetszettek? szereted az ilyenfajta könyveket is?

2010. febr. 2. 18:42
 23/26 anonim ***** válasza:
Az elején Melanie 17 éves,a végén 21.Jared szintén az elején 26,a végén értelemszerűen 30,Jamie az elején 9,a végén 13.
2010. máj. 17. 20:52
 24/26 anonim ***** válasza:
Szerinted ki játszhatná Iant,ha a Burok című könyvet megfilmesítenék?
2010. máj. 17. 20:54
 25/26 A kérdező kommentje:

De honnan lehet tudni hogy annyi évesek? Olyan sok idő nem telt el... Vagyis én nem emlékszem rá...

Fogalmam sincs, ki játszhatná Iant... szerintem jobb lenne ha csak így meghagynák könyvnek, mert félő, hogy a filmet csak elrontanák...

2010. máj. 17. 21:21
 26/26 A kérdező kommentje:

A napokban olvastam újra a könyvet, most magyarul:)

Rájöttem, hogy a könyv kb egy év leforgását mutatja be nekünk, se többet, se kevesebbet:)

Az elején, ahol írja hogy még Mel csak 17 éves, az csak egy régi emlék, szóval az nem tartozik bele. Vanda világosan megmondja a Hajtónak mikor először felébred, hogy a test 20 éves, a könyv végén pedig számolgatja hogy vajon mennyi ideje is lehet már a sivatagban...? és akkor mondja hogy mostmár úgy egy éve:)

2010. jún. 12. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!