Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Harry Potter és a főnix...

A Harry Potter és a főnix rendjében Sirius Blacknek miért kellett meghalnia? Potternek az egyedüli rokonja (Nagynénjéket kivéve) az egyedüli olyan akinek mindent elmondott és megnyílt előtte, akkor miért?

Figyelt kérdés

2014. febr. 22. 18:59
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Mert megölték? Tudtommal nem önszántából halt meg...
2014. febr. 22. 19:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Írói szempontból valószínüleg a védelmező/szülő figura kiesése miatt.

Én legalábbis nem engedném a 17-18 éves gyerekeket az erdőbe kempingezni egy potenciálisan elmezavart okozó cuccal, amiközben egy fél hadseregnyi elmebeteg gyilkos kergeti őket.

Harrynek fel kell nőnie a feladathoz, ezt pedig apu-anyu szoknyája mellől ennyi idősen nehéz máshogy előadni.

Ezen kívül dráma és motiváció forrás.

Ha mindenkit életben hagynak, akkor súlytalan a történet. Minnél fontsabb, érzelmileg jelentős szereplőt vesznek ki a képből, annál nagyobb a vihar a biliben. Ez egy írónak nagyon kapóra jön, mert konfliktusforrás.

2014. febr. 22. 21:17
 3/8 A kérdező kommentje:
De akkor miért nem olyat "ölt meg" az írónő akinek kevésbe van ekkora szerepe a sorozatba. Nekem a szívem megszakadt mikor olvastam a könyvet. Bár a film egy rakás szar volt a könyvhöz képest, ott nem volt olyan jó ez a rész benne. Ott nem adtak nagy jelentőséget Black nek pedig ez a réz is szinte róla szolt. Kedvenc szereplőm Black volt. Ez szerintem nagyon rossz húzás volt, lehet ha valamelyik másik ember halt volna meg jobb lett volna. Még én is nehezen tudtam feldolgozni, nem hogy Harry. A könyvben ordibált, tört, zúzott.
2014. febr. 23. 14:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Na látod, pont ezért kellett neki meghalnia. Ha egy másik szereplő hal meg, felkavar? És Harryt? (Más kérdés, hogy melyik apafigurát gondoltad, hogy azon a ponton meghalhatna Black helyett... speciel egyik sem lett volna túl jó választás.)
2014. febr. 23. 21:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Szerintem félreértetted Kedves utolsó! Blacket Harry a parton megmenti. Akkor nem, de az ötödik részben meghal mert beesik a boltívbe, a saját unokatestvére által(bellatrix).
2014. febr. 24. 14:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem te értettél félre valamit kérdező utolsó válaszoló kommentjében.

Egyébként egyetértek a 2. válaszolóval, Siriust ki kellett iktatni, hogy a történet mehessen előre. Teljesen más irányba ment volna a történet, ha továbbra is benne maradt volna a képben. Valoszínüleg akkor ő kezdi el keresni a h.-kat és még sok minden nem Harry javára alakult volna, nem hinném, hoyg Harry akkor olyan emberré tudott volna válni, aki letudja győzni Voldemortot.

2014. febr. 24. 17:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Amúgy Rowling eredetileg Arthur Weasley-t akarta megölni, csak meggondolta magát
2014. márc. 16. 09:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Igaza van az válaszolóknak!

Blacket muszáj volt (sajnos) kiiktatni, mert Harry nem nőtt volna fel a feladathoz, nem lett volna dráma a történetben és az egész más irányba ment volna!

2014. márc. 21. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!