Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Olyan könyvet keresek ami...

Olyan könyvet keresek ami megtanít úgy fogalmazni, hogy elérjem amit szeretnék?

Figyelt kérdés
Ezalatt azt értem hogy megtanít úgy fogalmazni hogy a számomra előnyös környezetbe helyezzem a mondanivalóm, ami segít megnyerni embereket, vagy éppen érzelmeket kiváltani belőlük, ami segít pontosan kizárni dolgokat vagy nyitvahagyni kapukat a mondanivalómban. Valahogy így tudnám leírni amit keresek már ha van ilyen(iylesmi)...

2014. febr. 17. 21:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Mindezt írásban? Azért ott is segíthet a retorika, biztos van ilyen könyv, vagy marketing témaköri könyvek. Próbálj ezekkel a kulcsszavakkal keresni könyveket. Illetve a gazdasági, és a pszichológiai szakkönyvek között is van, ami ezzel a témával foglalkozik.
2014. febr. 18. 02:14
 2/6 A kérdező kommentje:
nem feltétlenül írásba, ami ott működik az szóban is, vagy nem?:)
2014. febr. 18. 05:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyszer hallgass meg egy politikai beszédet, majd utána olvass is el egyet. :) Szóban sokkal nagyobb arányú a redundancia és az ismétlés (mint eszköz is), mint írásban. De ha erre tudsz figyelni, akkor nagyjából ugyanúgy működik a kettő.
2014. febr. 18. 11:21
 4/6 A kérdező kommentje:
kerestem iylen szavak alapján de nemtaláltam:( Esetleg tudtok javasolni?
2014. febr. 18. 16:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Figyelj! Megosztom veled az általam kitalált technológiámat! :D

1. számú tech.: A legtöbb író leírja a tájat, és azt várja, hogy az olvasóban kialakul egy nizonyos érzés. Te írd le ezt a kialakult érzést, hogy az olvasóban ehhez jöjjön a táj!

2. számú tech.: Ugye nem minden szó olyan, hogy pontosan körbehatárol egy jelentést ( pl. asztal), hanem vannak úgynevezett szubjektív szavak is ( szabadság, szerelem, kín) amik az olvasó e szavakhoz kapcsolódó emlékei alapján kapnak egy bizonyos jelentést; és mivel minden embernek más emlékei vannak, (szinte) minden embernek mást jelentenek ezek a szavak.

Ha a leíró jelenetedben sokat használod ezeket a szavakat, jelentéktelen melléknévként, akkor az olvasót nem fogja zavarni, de előidézed benne a kívánt hatást.

Fú! Ez utóbbiról nem tudom, hogy meggyőzött-e a sikeressége :D Ha akarod, hogy bizonyítsam, elküldöm neked két novellám üzenetbe, OK?

2014. máj. 1. 08:59
 6/6 A kérdező kommentje:
tetszenek ezek az ötletek, de elküldheted nyugodtan! :)
2014. máj. 1. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!