Melyek a legalapvetőbb, legjelentősebb, legszórakoztatóbb fantasy könyvek?
Sziasztok!
Érdekel a fantasy irodalom, szeretnék fantasy könyveket olvasni, de elég bőségzavarom van... Annyiféle van már, nem tudom hol kezdjem el, először a ,,fontosabbakkal" kezdeném. A Gyűrűk urát és A Trónok harcát természetesen ismerem, tehát ezeken kívül érdekelnének. Hallottam pl. a MAGUS könyvekről, a Cherubion kiadó könyveiről, a Warcrafthoz is van könyv, pl. Halálszárny, de... Ötletem sincs, hogy hol érdemes elindulni. Esetleg fantasyval foglalkozó szakirodalom is érdekelne!
Előre is köszi szépen a válaszokat! :))
Darren Shan démonvilág sorozata, és a vámpírkönyvek sorozata KÖTELEZŐ!
Aztán ott van még a Spiderwick sorozat, (Tony Diterlizzi (?) és Holly black a szerzője)
John Flanagan A vadonjáró tanítványa
Chris Riddel Paul Stewart A szirt krónikái
Johnatan Stroud Bartimaeus trilógia
Szerontem ezek mind egyediek, én imádtam őket! ;)
Én Salvatore írásait tenném hozzá, a sötételf (Drizzt) történeteket mindenképpen.
Továbbá magyar vonatkozásban Vavyan Fable Varázscsók, Álomhajsza és Tündértánc című műveit, valamint Susan Salina könyveit.
Terry Brooks Shannaráját is érdemes ismerni (sajnos úgy tudom, nem adtá ki végig magyarul a Shannara Örökségének utolsó részéig)
Na szóval akkor fantasy!
Először is nagy fantasy+szerelmes regény rajongó vagyok.
Szóval ha olyanok szóba jöhetnek, hogy bukott angyalok, boszorkák,démonok,vérfarkasok,.. természetfeletti dolgok, akkor ezeket ajánlom:
The Dark Divine
Csitt-Csitt
Fallen,
Obszidián
Bíborhajú
Enigma
Sötét erők trilógia
Ezeknek a könyveknek az összes részét nézd meg ha érdekel.
Remélem segítettem!
Harry Potter-ez alap :D
Végzet ereklyéi
Rubintvörös
Morga
Maximum Ride
Szia!
Nálunk anno alapnak számított a Sárkánydárda-krónikák 3 kötete:
1. Margaret Weis & Tracy Hickman: Az őszi alkony sárkányai
2. Margaret Weis & Tracy Hickman: A téli éj sárkányai
3. Margaret Weis & Tracy Hickman: A tavaszi hajnal sárkányai
Utolsó előtti vagyok és az utolsóval egyet értek. A MAGUS könyvek is jók. Jan Van Den Boomen írásait kicsit nehéz megemészteni, főleg az Opál hajós című könyvét, de ettől függetlenül gyönyörűen ír. Wayne Chapman könyvei is tetszettek, bár azt kicsit "egyszerűbbnek" találtam :)
Esetleg ha szereted a véres, darkos, melankolikus sztorikat akkor a tövisek hercegét ajánlanám még :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!