Kritikákat kérnék az írásomról? Kemény, durva kritikát is elfogadok
Reszketek a félelemtől. A sötétben kitapogatom az ajtókilincset. Tenyeremben érzem a hideg fémet, libabőrös lesz az alkarom, majd a bizsergés végigfut egészen a hátam közepéig. Zihálok, de igyekszem elfojtani.
Óvatosan lenyomom a kilincset. Nem tudom, mi vár rám. Megbüntet majd? Vagy ami még rosszab, elhagy? Ó, Attila...
Egyik lábamat átemelem a küszöbön, vigyázva, nehogy a cipőm sarka zajt verjen. Semmit nem látok, de valahogy muszáj átvergődnöm magam a hálószobáig.
Sehol egy fénypont. Túl nagy a csend.
Hirtelen egy erős kéz megragadja a csuklómat, és a falhoz nyomja egész testemet. Mire feleszmélek, már mindkét kezem a fejem fölött van, a férfi erősen markolja csuklómat, csípőjét az enyémhez szorítja.
A nyitva hagyott ajtó némi silány fényt enged a helységbe.
Látom az arca körvonalait. Érzem az illatát, azt az őrjítő, édes illatát. Csuklómon érzem azokat a hosszú ujjakat, azt a puha bőrt... Attila!
-Merre jártál, Madárka? - suttogja vészjóslóan. A nyakamba csókol. Halkan felnyögök. Tényleg itt fogjuk ezt megbeszélni?
-Attila, fáradt vagyok...
-Nem! - csípőjét még jobban az enyémhez szorítja. Mozdulni sem tudok, teljesen birtokol - Tudnom kell, Lilla!
Szeméből süt az aggodalom, a félelem...és a düh. Nem tudom, mit mondhatnék. Hogy megint Balázzsal töltöttem az estét az irodámban, és a cégről beszélgettünk? Nem, ha máskor nem, akkor most miért is értené meg? Majd talán holnap reggel, egy kávé mellett megbeszéljük.
-Kérlek, Attila, kérlek... - Elhal a hangom. Most érzem csak igazán, mennyire kimerítő volt ez a hét. Attila enged a szorításon a csuklómon is, de enged elmenni.
-Ha megint azzal a Balázzsal voltál...
*de nem enged elmenni.
Egyébként 15/l
Tömören:
-Bevezetés? Az hol marad?
-Ezek a nevek. Jééézus. Valamiért az az érzésem tőlük, hogy a szomszédokat hallom a falon át...ééés ez az a pont amikor kihívom a rendőrt, mielőtt leszúrja 'áz ásszonyt'.
-Ez így rárántós írásnak jó, de irodalmilag nem sokat ad. A kifejezések klisések, tele egyértelmű dolgokkal (...=elhaló hang). Mint ilyen, tucatból egy.
Karakterek? Arról nem tudunk meg semmit. A főszereplő áldozat, a pasija tuskó de cekkkszíí. A csaj egy abuzív kapcsolatban él, de valamiért ezt irrealisztikus módon romantikusnak éli meg. Motiváció hogy váltson...nem sok. Bármilyen cselekvés...ízé, hááát ööööö...szenved.
Realitás hiánya=beleélés hiánya=érdektelenség/felháborodás. A legtöbb olvasó a falat kaparná...
Összegzés: tudnál jobbat szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!