Mit olvassak a Szent Johanna gimi után? (11 éves vagyok! )
Heló!
Ami jólesik... Pár mű:
Tüskevár, Bartimaeus-trilógia, Rejtú könyvek, Sherlcok Holmes történetek, Harry Potter, Death Note manga...
Bármit!!! Kissé már elegem van abból, hogy a tizenéves lányok talán életükben először elolvasnak egy 8 kötetes könyvsorozatot, és azt hiszik, ennél nem létezik jobb, nem tudják eldönteni, mihez kapjanak ez után a nagyszerű mű után. Félreértés ne essék, nekem is tetszett az SzJG, de az enyhén szólva durva, hogy egyes fiatalok - sajnos a többség - ennyire nem jártasak az irodalomban.
És ne haragudj, ez a kirohanás nem személy szerint neked szólt!
Komolyan, bármit elolvashatsz! Nézd meg egy könyvesbolt/kiadó honlapján a kínálatot, olvasgasd az ajánlókat, stb. Csak így találhatsz rá arra, ami tényleg tetszik. :)
Jacqueline Wilson:Tracy Beaker tortenete,Micsoda anya,A diamond lanyok,Szolits Sutinek,Apja lanya
Jules Verne:Ketevi vakacio
Astrid Lindgren konyvek
Alyson noel: Ewermore
5 vagy 6 részből áll szerintem nagyon jó én a 3. résznél tartok de nagyon tetszik vagy
aprilynne pike: wings
Ez azt hiszem 4 részből áll én nem olvastam végig csak az első két részt de nekem ez is nagyon tetszett
Winnetou
Az arany iránytű
Bábel
Abigél
Böszörményi Gyula könyvek
Meg Cabot: -Egy igazi amerikai lány 1.-2.
-Tinibálvány
C.J. Daugherty: -A Cimmeria titka
Maros Edit: -Hűvösvölgyi suli 1.-3. (még lesz folytatás)
Marni Bates: -Segítség youtube sztár lettem
-Rocksztárt kaptam karácsonyra
Lauren Barnholdt: -Titkok és exek éjszakája
Kalapos Éva: -DAC
Szűcs Vanda: -Egy ikerpár titkos naplója
Stephenie Meyer: -Alkonyat
-Újhold
-Napfogyatkozás
-Hajnalhasadás 1.-2.
Tavi Kata: -Nyitótánc
Én ezeket találom jónak, de még csomó más nagyon jó könyv van, csak keresni kell! ;) Remélem tetszeni fognak! :D
Balázs Ágnes: Lufi sorozat (1. kötete: Lufi és Szamóca)
Sara Pennypacker: Klementin; Tehetséges Klementin (2. rész) - ez talán fiatalabbaknak íródott, de engem még most, 13 évesen is szórakoztat, bár egy délután alatt könnyen el lehet olvasni
Nógrádi Gábor: Marci öröksége; Marci visszavág; Az anyu én vagyok!; A bátyám zseni
Louis Sachar: Bradley, az osztály réme; Stanley, a szerencse fia
Christine Nöstlinger: A cseregyerek
Susanne Collins: Éhezők Viadala (nem tudom, ezt engedik-e már neked, ilyen idősen azért elég kemény, de én is 11 évesen olvastam, és tetszett)
Most ennyi ugrott be.
Böszörményi Gyula:- 9...8...7...
-6...5...4...
-3...2...1...
Zakály Viktória:Szívritmuszavar 1,2
Michael Ende: A végtelen történet
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1,2,3
Jessika Park:Szeretni bolondulásig
Marni Bates:Segítség youtube-sztár lettem
(nem mindeggyiket olvastam/utolsó 2/ de nagyon jók a legjobb barátnőm olvata a szeretni bolondulásigot neki nagyon tetszett!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!