Én 15 éves fiú vagyok. Nekem a lány osztálytársaim tonnaszám vették egy időben, és én sem értettem, hogy mi értelme van. Erre azt a választ kaptam, hogy "ha depressziós leszek, majd megértem". Én nem tudom, hogyan segít egy depresszióson néhány ostoba kis idézet (Pl.: Hullám). Mellesleg szerintem szemtelenül drága is az a vacak.
2014. jún. 28. 19:27
12/23 anonim válasza:
szerintem a pali minden nap eltolt egy jointot, és leírt egy random gondolatot ami eszébe jutott, így írta a könyvet :DD
2014. jún. 29. 04:15
13/23 anonim válasza:
tudod milyen jo erzes amikor kiülsz az erkelyre ejjel vagy sotetedes közben cigizel és azt olvasod. IMADOOM:3
2014. júl. 15. 21:17
14/23 anonim válasza:
A lényegét egyszerűen nem tudom megfogalmazni - nem is akarom. Kb. a feléig olvastam eddig el (a számok sorrendjében).
HA 18 alatt vagy, szinte BIZTOS, hogy tetszeni fog? Miért? Nem vagyok pszichológus, de a tinédzserek pszichéjére biztos egész más módon hat, mint a más korosztálybeliekére.
Engem személy szerint nem fogott meg. Nem vagyok fogékony a modern művészetre, lehet ez az oka, nem tudom.
Ha esetleg más is azért nézte meg ezt a kérdést, mert szintén fontolóra vette a megvételt, jó tanács: kérd kölcsön, vedd ki a könyvtárból, olvasd el. Ha jó, csak akkor adj ki rá pénzt. Csak gondoljatok bele: abból a pénzből (amit anyu-apu megkeres) az legalább kétnapi kajapénz. Én nem dobnám ki csak úgy az ablakon.
2014. aug. 17. 00:01
15/23 anonim válasza:
Én a minap jártam egy könyvesboltba amikor megpillantottam ezt a könyvet, és mivel ismerős volt kinyitottam a közepénél és valami ilyesmi fogadott:van még lecsó. Hullám. Ettől még nem. Rúzsba harapni. stb... Most akkor vagy velem van a baj vagy ezek olyan k mély gondolatok hogy az nem igaz.
2014. aug. 17. 21:34
16/23 anonim válasza:
Kedves kérdező! A számoknak semmi értelme nincs, de ha megveszel egy könyvet érdemes utánna olvasni, hiszem Simon Márton ezzel kapcsolatban nyilatkozott egy oldalon. Amik összefüggenek azok szamilag és a könyvben is egymás után van. Az egyetlen ok, amiért én megvettem, az az, hogy imádom a slam poetrys embereket, a verses estéknek és versenyeknek van egy remek hangulata. Divatból megvenni bármit is, szerintem ciki. Ha nem érdekel ez a téma fölösleges megvenned hiszen akkor nem tudod értékelni. Ha viszont kortás költészet, akkor tudom még ajánlani: Závada Péter: Ahol megszakad, Simon Máetontól: Dalok a magasföldszintről, és Süveg Márk interneten megtalálható verseit. Ezek ö!aszefüggö versek, ha tényleg érdekel vedd meg. De kár azokat fikázni akik megveszik mert pl. Van aki szereti Simon Mártont(nem csak ezeket az egysoros, egyszavas mondatokat írta). De! Aki azt mondja, hogy nem nőtt még fel az aki nem érti a könyvet, az butaságot beszél. Mártonnak célja volt, hogy olyanon gondolkozz ami nincs :) ezt a könyvet nem kell érteni, de borús napokon, vagy este jó beleolvasgatni. Én mindig találok valami újat amit addig nem láttam meg, pedig hatszor kiolvastam már.
2014. szept. 4. 15:52
17/23 anonim válasza:
nekem baromira tetszik. egy kis sorba sűrít annyi mindent... érzést, helyszínt, hangulatot (persze mindenkinek más jut eszébe róla, de a lényeg ugyanaz)
2014. szept. 27. 18:12
18/23 anonim válasza:
Bár nem hiszem, hogy még látod a válaszom, de mindenképpen le szerettem volna írni én is a véleményemet:)
Tehát, igen, sokan azért olvassák, mert most "divat". Tumblizni is "divat", de az értelmes emberek nem divatból csinálják hanem kifejezik az érzésüket, ennyit a tumbliról (tudom, senki se kérdezett)
Tehát a könyv. Én imádom, nem olyan könyv amit kiolvasol és megy a polcra. Minden nap olvasok belőle:) Elolvastam oldalanként, elolvastam számsorrendbe és összevissza. Valahogy semmi köze az egésznek egymáshoz, de valahogy mégis. Nem mindenki érti meg. Ez egyszerűen egy olyan könyv ami megnevettet, elszomorít...érzéseket fejt ki. Nem élettapasztalat kell hozzá, csak egy kis fantázia, olyan az egész mint egy befejezetlen mondat amit úgy egészítesz ki ahogy szeretnéd. A második válaszolóval teljes mértékben egyet értek:) Ha kicsit szarul fogalmaztam azt nézzétek el nekem:D
14/L
2014. okt. 12. 19:56
19/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Sokat segitettetek:) végül nem vettem meg mert sajnos elegem lett hogy mindenki aki cseppet sem erdeklodik muveszetek es az irodalmi ágak irant ezt "olvassa"... Vagyis fotozza es a képeihez ezekből merit ihletet es nagyon menő ha Simon Márton "idézetet" hozza... Az osszes kozossegi oldalon(fokent a tumblisok tudjak),a csapbol is ez folyik... érdeklődtem iranta de borzasztoan elvettek a kedvemet :( Kb. Mar az egesz konyvet tudom annyi helyen lattam:(
Mindenesetre nagyon szepen koszonom mindenkinek aki vette a faradtsagot es irt,kifejtette a velemenyet (akar jo velemeny akar rossz)
2014. okt. 25. 13:06
20/23 anonim válasza:
Modern költészet, nem kell elítélni egy alkotást, azért mert rengeteg divat rajongója lett, akik valóban a Tumblrről ismerik csak mert, néhány unatkozó ember a depresszív érvágós képek alá Simon Márton idézeteit pakolta. Manapság divat lett utálni és lenézni azokat a dolgokat, amikért egy vastag réteg "rajong" mert attól egyediek leszünk, ha megvetjük semmibe vesszük a sokak által méltatott dolgot, ezen esetben a Polaroidokat. Egyébként érdemes lenne Simon Márton több művét is elolvasni, mert nem csak ez az egy kötete van és belegondolni, hogy a nagy költők közül sokakat kinéztek a társadalomból a műveik miatt a saját korukban. Jómagam a hosszabb írásokat kedvelem, de ez a regényekre vonatkozik, a vers az vers, teljesen mindegy, hogy rímel vagy sem, József Attila írta, vagy Simon Márton, vagy te, attól még érték lesz amit kiadtok a kezetekből, és ezt gondoljátok végig amikor szidjátok és leszóljátok mások alkotásait.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!