Mitől nagy szám Stephen King?
A Carrie pont, hogy a legelső és leggyengébb műve. Kingnek van egy stílusa, ami vagy bejön valakinek, vagy nem, ugyanis minden írónak megvan a maga stílusa.
Nem feltétlen olyan horrorokat ír, hogy a vécére ne merj kimenni este, ha olyat keresel, akkor rossz írót választottál. Néhány műve simán beillik lélektani regénynek.
Olvass tőle még könyvet, mondjuk a Tortúrát, ha az se jön, be akkor ennyi, nem kell erőltetni.
A beleolvasás és az elolvasás két külön világ, ha könnyebbeket keresel tőle akkor az Éjszakai műszakot ajánlom (novellás kötet).
Rengeteget olvastam tőle, egy idő után kiszámíthatóak az írásai, viszont van 1-2 amit tiszta fejjel biztos hogy nem olvasnék el mégegyszer.
Ja és olvass utána az élettörténetének, jó pár műve (könnyű)drogok által keletkezett, ezért lett felkapottabb (s persze az első siker könyve, a Ragyogás miatt)
Köszönöm az ajánlásokat, majd rájuk keresek:)
Bret Easton Ellis stílusa áll hozzám közel, én is hasonlóan írok:)
Kingtől nekem az AZ-t javasolták, hogy ha ez nem fog meg, semmi. Még nem olvastam, így nem tudom, viszont hasonló problémám van vele, mint neked. Illetve én a történeteit sem találom mindenhol olyan jónak.
Számomra a Tortúra egy laza délutáni olvasnivaló volt, az Állattemetőben jól hozta a természetfelettit, de ennyi, a Settét torony sorozata idegesítően elnyújtott, a novelláit jobbára nem szerettem. Viszont hamburgerirodalom, és ezt a zsáner tisztességgel teljesíti.
Eszméletlen jó sztorikat ír. Jók a karakterek, életszerűek a párbeszédek.
Többféle irányban elágazik,
börtönsztori (A remény rabjai, Halálsoron), természetfeletti(Carrie)
horror(Állattemető, Az)
ami az életben is megtörténhet (Cujo)
fantasy( Setét torony sorozat, A sárkány szeme, Talizmán)
sci-fi (Rémkoppantók, Álomcsapda)
időutazás (11/22/63)
női szemszögből is képes hitelesen írni (Bilincsben, Dolores)
ami az életben is probléma: családon belüli erőszak: (A két Rose)
Szóval nagyon sokoldalú író. Én 11 éve vagyok a rajongója (17 éves korom óta), az összes magyarul megjelent könyve megvan és még nem olvastam tőle olyat ami ne tetszett volna, és még mindig nem unom:D
A Carrie is egy nagyon jó könyv szerintem. Már vagy 10x olvastam. N/28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!