Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok erről? A vélemén...

Mit gondoltok erről? A véleményetekre lennék kíváncsi

Figyelt kérdés

Ez igazából két kérdés, de szorosan összefügg, ezért teszem fel egyben.

Egyetemista vagyok és szabadidőmben szeretek írogatni. Sok "műbe" belefogtam már de valahogy egyikből sem lett semmi. Most gondolkodom egy új elkezdésén, de van egy problémám.

Először: Szerintetek nem visszás egy kicsit az, hogyha magyar létemre Amerikába (USA) helyezem a történetemet? Így is tele van a piac az amerikai... "irodalommal", ami egyértelműen ott játszódik (ha nem sci-fi) és kicsit irritál a gondolat, hogy én is ezek mögé álljak be, ezeket "majmoljam". Nektek mi a véleményetek?

Másrészt: Ha nem Amerikába tenném, akkor nem tudom hova. Egy olyan környezetet gondoltam el, ahol az emberek viszonylag jól élnek, amolyan felső középosztály stílusban 8nagy ház, jó állás, medence a kertben) és ilyenekből van egy elég széles társadalmi réteg. (Tehát mondjuk Oroszország kilőve, mert ott csak nagyon gazdagok vannak elszórva és rengeteg szegény.) Az emberek temperamentumosak, élvezik az életet. Az éghajlat medig kb. mediterrán jellegű. Olyasmi, mint mondjuk Florida, vagy Kalifornia.

Ti hol máshol tudtok elképzelni ilyet?

Én elsőre Latin-Amerikára gondoltam. Brazília, esetleg Venezuela, Aruba, Jamaica, valami ilyesmi, de ott is hasonló a gond, mint Oroszországgal. Szerintetek?

2009. nov. 29. 21:42
1 2 3
 21/22 anonim válasza:

Szerintem semmi baj Amerikával, de miért kell pontosan megmondani, hol is játszódik az egész, melyik országban? Jó, a nevekből kiderül nagyjából, de szerintem ennyi homály még jót is tehet a dolognak. nem kell valós helynek lennie, élhet ez a város a fejedben is, ettől még nem leszel kevésbé hiteles. Szerintem.

19/L

2009. dec. 1. 22:18
 22/22 anonim ***** válasza:
én a helyedben angliába vagy más európai városba tenném a történetet. de mindenképpen olyan helyre tenném amit jól ismerek, már jártam ott.
2009. dec. 2. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!