Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok erről? A vélemén...

Mit gondoltok erről? A véleményetekre lennék kíváncsi

Figyelt kérdés

Ez igazából két kérdés, de szorosan összefügg, ezért teszem fel egyben.

Egyetemista vagyok és szabadidőmben szeretek írogatni. Sok "műbe" belefogtam már de valahogy egyikből sem lett semmi. Most gondolkodom egy új elkezdésén, de van egy problémám.

Először: Szerintetek nem visszás egy kicsit az, hogyha magyar létemre Amerikába (USA) helyezem a történetemet? Így is tele van a piac az amerikai... "irodalommal", ami egyértelműen ott játszódik (ha nem sci-fi) és kicsit irritál a gondolat, hogy én is ezek mögé álljak be, ezeket "majmoljam". Nektek mi a véleményetek?

Másrészt: Ha nem Amerikába tenném, akkor nem tudom hova. Egy olyan környezetet gondoltam el, ahol az emberek viszonylag jól élnek, amolyan felső középosztály stílusban 8nagy ház, jó állás, medence a kertben) és ilyenekből van egy elég széles társadalmi réteg. (Tehát mondjuk Oroszország kilőve, mert ott csak nagyon gazdagok vannak elszórva és rengeteg szegény.) Az emberek temperamentumosak, élvezik az életet. Az éghajlat medig kb. mediterrán jellegű. Olyasmi, mint mondjuk Florida, vagy Kalifornia.

Ti hol máshol tudtok elképzelni ilyet?

Én elsőre Latin-Amerikára gondoltam. Brazília, esetleg Venezuela, Aruba, Jamaica, valami ilyesmi, de ott is hasonló a gond, mint Oroszországgal. Szerintetek?

2009. nov. 29. 21:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Vavyan Fable. Neki ott van pl. Fertő City. Szereplők (pl. teljesség igénye nélkül) "Vis Major", Kyra Emett. Lehetnének amerikai zsaruk is mégsem azok :D

Nem azt mondom, hogy Fertő City legyen, hanem olyan ami neked tetszik. Attól még lehetsz "valós" és hiteles, hogy nem Amerika...

DE mindegy is, a te sztorid én meg csak belepofázok :D

2009. nov. 29. 23:07
 12/22 anonim ***** válasza:

Ja, egyébként Vavyan Fable = Molnár Éva írónő.

[link]

2009. nov. 29. 23:09
 13/22 A kérdező kommentje:

De jó az elképzelés.

Tetszik.

Szimpatikus nekem is, amikor nem derül ki, hogy ez mégis hol van, de így is kerek egész.

Csak ehhez olyan nevek kellenek, amikből nem derül ki a nemzetiség, de mégsem komikusok (mint pl. Figy Elek, vagy hasonlók)

2009. nov. 29. 23:11
 14/22 anonim ***** válasza:
Én csak azt tudom hogy semmiképp nem írnék olyan helyről amit nem is ismerek, ha nem voltál Amerikában akkor pedig nem ismered. Olvashatsz róla, filmeket nézhetsz, de egyik sem az igazi Amerika.
2009. nov. 29. 23:12
 15/22 anonim ***** válasza:
Igen, a könnyebbik út, hogy egy létező országot választasz és nyilván nehezebb gondolkozni egy sajáton. De hidd el, megéri :D
2009. nov. 29. 23:14
 16/22 A kérdező kommentje:

Igen, igen. Ez egy járható út. És nem is húzódoznék tőle annyira, csak megfelelő nevek kellenének hozzá.

Esetleg tudnátok mondani néhányat?

2009. nov. 29. 23:19
 17/22 anonim válasza:
Nekem is Fable jutott eszembe, de úgy látom őt előttem említették. A "saját" országodat magadnak képzeled el, amerikában meg sose jártál még.... Nem vállalnam be a helyedben...
2009. nov. 30. 05:11
 18/22 A kérdező kommentje:

Jártam, csak még kisgyerek voltam és nem sokat láttam, és mégkevesebbre emlékeszem.

De, mint mondtam, a "saját" ország is járható út, csak nevek kellenének hozzá. Mert nehéz olyan neveket találni, amelyek hangzatosak, elmennek névnek, de semmilyen nemzetiségre, vallásra vagy ilyesmire nem utalnak.

Városnévhez egyébként az Angelopolishoz mit szóltok? (Az Angel City túl angolos, azért vetettem el.)

2009. nov. 30. 17:22
 19/22 anonim ***** válasza:

Ha mi mondanánk egy ötletet, az a legkönnyebb. De nem fogunk. Mert azzal egy másik ember szellemi termékét vennéd el. Esetleg ha mondasz ötleteket, akkor tanácsolhatnánk.

Angelopolis attól függ, mi a sztori. De tudod mit, az is lényegtelen. Mert a Te "műved" :) Írói szabadság :D

2009. dec. 1. 18:06
 20/22 anonim ***** válasza:

Elso h.sz. vagyok, nekem nem nagyon jon be ez az angelopolis...nem tudom miert nekem nem annyira tetszik:p

Neveket en sem tudok mondani, ezekkel en is bajban vagyok. De szerintem nagyban fugg attol hogy milyen nemzetiseget adsz a lakoidnak majd, es hol lesz a varos... Probalgasd a neveket, es ha valamelyik nem jon be, kesobb meg megvaltoztathatod:)

Elottem levo h.sz.-nak igaza van, iroi szabadsagban "elunk" ugyhogy csak azt tudom mondani hogy csak a szivedre hallgass, es azt ird le:) Es egy tanacs: szerintem ne nagyon publikald meg az ilyen dolgaidat mert van esely ra hogy valaki meg lekoppintja toled, es hiaba te talaltad ki, mar nem lesz egyedi, es nem lesz annyira a Tied.

Sok sikert az irashoz!:)

2009. dec. 1. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!