Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok erről? A vélemén...

Mit gondoltok erről? A véleményetekre lennék kíváncsi

Figyelt kérdés

Ez igazából két kérdés, de szorosan összefügg, ezért teszem fel egyben.

Egyetemista vagyok és szabadidőmben szeretek írogatni. Sok "műbe" belefogtam már de valahogy egyikből sem lett semmi. Most gondolkodom egy új elkezdésén, de van egy problémám.

Először: Szerintetek nem visszás egy kicsit az, hogyha magyar létemre Amerikába (USA) helyezem a történetemet? Így is tele van a piac az amerikai... "irodalommal", ami egyértelműen ott játszódik (ha nem sci-fi) és kicsit irritál a gondolat, hogy én is ezek mögé álljak be, ezeket "majmoljam". Nektek mi a véleményetek?

Másrészt: Ha nem Amerikába tenném, akkor nem tudom hova. Egy olyan környezetet gondoltam el, ahol az emberek viszonylag jól élnek, amolyan felső középosztály stílusban 8nagy ház, jó állás, medence a kertben) és ilyenekből van egy elég széles társadalmi réteg. (Tehát mondjuk Oroszország kilőve, mert ott csak nagyon gazdagok vannak elszórva és rengeteg szegény.) Az emberek temperamentumosak, élvezik az életet. Az éghajlat medig kb. mediterrán jellegű. Olyasmi, mint mondjuk Florida, vagy Kalifornia.

Ti hol máshol tudtok elképzelni ilyet?

Én elsőre Latin-Amerikára gondoltam. Brazília, esetleg Venezuela, Aruba, Jamaica, valami ilyesmi, de ott is hasonló a gond, mint Oroszországgal. Szerintetek?

2009. nov. 29. 21:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem baj, ha magyar letedre amerikaba jatszodik a torteneted, magambol indulok ki, mert en is valami hasonlon gondolkodok. Nem leszel olyan mint az amerikai irok, ettol ne felj, mert te magyar szemmel latod az ottani dolgokat, es ez teljesen mas megvilagitasba helyez mindent (szerintem). Sok sikert hozza:)
2009. nov. 29. 22:06
 2/22 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást.

Amúgy Amerikát (legalábbis azokat a területeket amik itt érintettek) inkább csak filmekből ismerem, ami eléggé torzítja a látóköröm, de attól még lehet igazad.

2009. nov. 29. 22:09
 3/22 anonim ***** válasza:
Igazából ha azt vesszük, Európában is vannak nagyon jó helyek. Nem tudom, mennyire kell, hogy gazdagok legyenek, de Londonban találsz luxusnegyedet, Párizsban az Öreg Hölgy lábánál villákat, vagy mondjuk a Riviérán is lehetnek "nem annyira divatos" helyek. De igazából bárhonnan választhatsz az egész mediterán partvonalról.
2009. nov. 29. 22:14
 4/22 A kérdező kommentje:

Inkább ilyen mediterrán nagyvárosra gondoltam, mint mondjuk Miami, vagy Los Angeles.

Mondjuk Nizza, Marseilles, meg ilyenek lehetnek, de azokat nem ismerem.

Csak Firenzében jártam együtt, de az nem épp ilyen.

2009. nov. 29. 22:21
 5/22 A kérdező kommentje:

Amúgy nem kell hogy nagyon gazdagok legyenek.

Inkább csak az olyan egészséges tehetősség.

Mondom, mint Amerikában, akiknek van egy közepesen nagy villájuk, medence a kertben, egy-két közepesen drága kocsi.

Szóval amolyan felső középosztály.

2009. nov. 29. 22:34
 6/22 anonim ***** válasza:
Találj ki magadnak egy saját országot, olyat ami létezhetne is akár. Így nem lenne gondod azzal, hogy csak filmből ismered és valójában nem. Mert azért Ámérika sem az amit a filmekben nyomatnak... Probléma megoldva. :D
2009. nov. 29. 22:48
 7/22 A kérdező kommentje:

Nem rossz ötlet, de azért ehhez az én elképzeléseim nem nagyon illenek.

Én inkább arra törekszem, hogy a valósághoz minél közelebb legyen.

2009. nov. 29. 22:50
 8/22 anonim ***** válasza:
Nem tündérországra gondoltam... Csak ne Ámérika legyen hanem valami más név. Olvastál mondjuk Fable-t?
2009. nov. 29. 22:57
 9/22 A kérdező kommentje:
Azt nem ismerem
2009. nov. 29. 22:59
 10/22 A kérdező kommentje:
Az ki?
2009. nov. 29. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!