Mit gondoltok erről? A véleményetekre lennék kíváncsi
Ez igazából két kérdés, de szorosan összefügg, ezért teszem fel egyben.
Egyetemista vagyok és szabadidőmben szeretek írogatni. Sok "műbe" belefogtam már de valahogy egyikből sem lett semmi. Most gondolkodom egy új elkezdésén, de van egy problémám.
Először: Szerintetek nem visszás egy kicsit az, hogyha magyar létemre Amerikába (USA) helyezem a történetemet? Így is tele van a piac az amerikai... "irodalommal", ami egyértelműen ott játszódik (ha nem sci-fi) és kicsit irritál a gondolat, hogy én is ezek mögé álljak be, ezeket "majmoljam". Nektek mi a véleményetek?
Másrészt: Ha nem Amerikába tenném, akkor nem tudom hova. Egy olyan környezetet gondoltam el, ahol az emberek viszonylag jól élnek, amolyan felső középosztály stílusban 8nagy ház, jó állás, medence a kertben) és ilyenekből van egy elég széles társadalmi réteg. (Tehát mondjuk Oroszország kilőve, mert ott csak nagyon gazdagok vannak elszórva és rengeteg szegény.) Az emberek temperamentumosak, élvezik az életet. Az éghajlat medig kb. mediterrán jellegű. Olyasmi, mint mondjuk Florida, vagy Kalifornia.
Ti hol máshol tudtok elképzelni ilyet?
Én elsőre Latin-Amerikára gondoltam. Brazília, esetleg Venezuela, Aruba, Jamaica, valami ilyesmi, de ott is hasonló a gond, mint Oroszországgal. Szerintetek?
Köszi a biztatást.
Amúgy Amerikát (legalábbis azokat a területeket amik itt érintettek) inkább csak filmekből ismerem, ami eléggé torzítja a látóköröm, de attól még lehet igazad.
Inkább ilyen mediterrán nagyvárosra gondoltam, mint mondjuk Miami, vagy Los Angeles.
Mondjuk Nizza, Marseilles, meg ilyenek lehetnek, de azokat nem ismerem.
Csak Firenzében jártam együtt, de az nem épp ilyen.
Amúgy nem kell hogy nagyon gazdagok legyenek.
Inkább csak az olyan egészséges tehetősség.
Mondom, mint Amerikában, akiknek van egy közepesen nagy villájuk, medence a kertben, egy-két közepesen drága kocsi.
Szóval amolyan felső középosztály.
Nem rossz ötlet, de azért ehhez az én elképzeléseim nem nagyon illenek.
Én inkább arra törekszem, hogy a valósághoz minél közelebb legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!