Milyen típusú könyveket olvasnátok szívesen? Bármi jöhet mivel most könyvírással foglalkozom, vannak ötleteitek? Én már elkezdtem de nem igazán tudom, hogy jó-e. Vannak még itt lelkes olvasók akik szívesen olvasnak ilyen kis sztorikat?
Én az előzőekkel ellentétben szeretem az abszurdot, valamint a klisséket, és azok mindennemű kiparodizálását. Ha úgy tudsz jó történetvezetéssel mély tartalmakat közvetíteni, hogy közben hullára nevettetsz, vagy elrémítessz a groteszk elemekkel, vagy feketehumorral, akkor nállam nyert ügyed van. Szeretem, ha egy író elég fantáziával rendelkezik, hogy valami egészen újat mutasson fel, a fura és/vagy különös perspektívákat (sztori a sztori sztoriában, megmagyarázhatatlan sorsfordulat, gonosz/vagy erkölcstelen főhős, a passzív figura szemszögéből vizsgálni az egyre kibontakozó történetet, aminek ő nem részese, a halmozott szimbólumok rendszerét).
Kedvenceim: Örkény István, Kosztolányi Dezső, Kőrössy P. József, Mihail Bulgakov, Milan Kundera,
Szeretem az urban fantasyt, mint műfajt. Legyne jól, személyesen megírva, legyen mondanivalója de kicsit vigyen messzebba hétköznapoktól.
Ne legyen romantikus habcsók, de legyen benne érzelmi szál, és nem csak romantikus de baráti, családi is.
Szeretem a fordulatokat, csavarokat, szimbolikus képeket amiket megfejthetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!