Mi a véleményetek? Ez az alapötlet. (15L)
A történet egy elsőéves gimnazista lányról szól. A szülei elhanyagolják, elutaznak egy hétre. A lány szülinapi bulit rendez(a tizenötödiket), hogy megismerje az évfolyamtársait és a fölötte járókat. Ezen a bulin meghal a legjobb barátnője egy fiú miatt, aki bedrogozza(ez még nem biztos). Ezt dolgozná fel szépen lassan.
Köszönöm előre a válaszokat :) Tanácsokat, ötleteket is szívesen fogadok.
kissé logikátlan a dolog és - amint mondtad - nagyon kezdetleges.
ahogy eszedbe jut egy regény ötlet, nem kell azonnal futni vele a gyakorikérdésekre vele.
pár kérdés: Miért akarja az a bizonyos fiú megölne a legjobb barátnőt?
Mit akarsz azzal mondani, hogy "Ezt dolgozná fel szépen lassan." (úgy értem, hogy a mondatban előforduló helyesírási hibákon kívül) Mit rejt az, hogy feldolgozni? Mert ha tényleg csak azt, hogy arról írsz, hogy egy évig mik voltak a gondolatai, hogyan dolgozza fel, akkor nem olvasnám el, mert számomra esemény mentes.
Egyébként: ha magadnak írsz, akkor mit számít, hogy mi a véleményünk? tök mindegy, hogy mi itt mit hordunk össze, te megírod a történetet, nem?
Más: azért nem jó itt közzé tenni az "alapötletünket", mert elophatják és kisajátíthassák. ezzel nagyon kell vigyázni!
Szerintem írd meg, nincs semmi vesztenivalód.
Miért akarja az a bizonyos fiú megölne a legjobb barátnőt?
A fiúnak tetszik a legjobb barátnő de ő nem akarja beadni a derekát, ezért drogot kever az italába, amire a lány szervezete nem úgy reagál, ahogy várta.
Mit akarsz azzal mondani, hogy "Ezt dolgozná fel szépen lassan." Mit rejt az, hogy feldolgozni?
Miután meghal a barátnője a lány összezuhan, pszichológushoz kell járnia. Lassan összeszedi magát, újra kimozdul, új embereket ismer meg, néha bajba kerül.
De még csak az elején vagyok, majd jön magától, de nem csak a feldolgozásról szól.
Igazad van, köszönöm a választ. :)
Hát szerintem elég irreális, hogy a szülők egy hétre elutaznak, pont a szülinapján a csajnak és még egy dadát, felügyelőt sem hagynak a lány nyakán. A másik számomra teljesen furcsa dolog, hogy szervez egy bulit, hogy megismerkedhessen az évfolyamtársaivalvalamint a fölötte járókkal. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen gyrekes vagy elmaradott, de a szülinapi bulikon (legjobb tudomásom szerint) általában valami kisebb ajándékot mindenki visz. Én nem mennék el egy vadidegen lány szülinapjára, akit kétszer láttam kb. egész életemben.
A drogos rész viszont egész jó szálnak tünik, de arra szerintem nagyon oda kell figyelned, hogy ezt a szálat a helyén kezeld. Ne menjen el az önsajnálat irányába az egész, ne csak egy uncsi tini napló legyen, ahol a drogot megemlítik, hogy rossz és, hogy megölte a legjobb barátnőt. A helyén kell keelni eezt az egészet. A gyászt, a magányt, a halált, a befordulát és az újrakezdést, az új barátokat, a reményt és még sok mindennel nagyon vigyáznod kell, mert elmehet ez az egész egy nagyon rossz irányba és a vége csak picsogás és tini nyál is lehet,a mit gondolom nem szeretnél.
Egyelőre nem mondanék semmit, de egész jó történet is kikeredhet ebből az ötletből, de egy katasztrofális szörnyűség is lehet a mese vége. Sok sikert kívánok, mert igéretes a story csak nagyon figyelj oda. (Bár ez nem igazán az én műfajom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!