Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Dumledore kihasználta Harryt?

Dumledore kihasználta Harryt?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon nem volt szimpi ez rész(6.könyv idézet)

"– Azért tartotta őt életben, hogy a megfelelő pillanatban halhasson meg?

– Ne botránkozzon meg ezen, Perselus. Harry férfit és nőt látott már meghalni?

– Jó ideje csak annyit, ahányat nem tudtam megmenteni – felelte Piton, és felállt.

– Maga kihasznált engem.

– Amennyiben?

– Kémkedtem, hazudtam és az életemet kockáztattam, mert maga azt kívánta. Azt mondta, mindent azért teszünk, hogy megvédjük Lily Potter fiát. Most pedig közli, hogy úgy nevelte, mint egy leölésre szánt malacot…

– Meg vagyok hatva, Perselus – mondta őszintén Dumbledore-Hát mégis eljutott odáig, hogy fontos magának a fiú?"

Mert hogy Dumledor elmondja Pitonnak hogy Harrynek mindenképpen megkell halnia mert Harry is horcrux és azokat ugye elkel pusztítani.

2013. dec. 27. 20:04
1 2
 11/14 bedovariv ***** válasza:
Szerintem, Dumbledore végig tudta, hogy mi lesz ennek a háborúnak a vége. De nem mondhatta el Harrynek. Képzeld el Harry életét, úgy, hogy tudja, hogy meg kell halnia.
2014. febr. 8. 09:21
 12/14 A kérdező kommentje:

Dumbledore tudta hogy mi lesz a háború vége?

Harrynek ne kellett meghalnia, szóval jól benézte.

2014. febr. 8. 09:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Dumbledore tudta, hogy el kell hitetnie Harryvel, hogy meg kell halnia, mert különben nem őlette volna meg a benne lévő horcruxot. Dumbledore azt is mondta Pitonnak, hogy fontos, hogy Harryt Voldemort ölje meg, mert tudta, hogy ez az egyetlen esélye az életben maradásra. Tehát nem tudta, hogy Harry túléli, de remélte. Egyébként igen, feláldozta volna. Mi a fontosabb, több millió ember vagy egyetlen kiscsávó élete?
2014. febr. 8. 14:14
 14/14 anonim ***** válasza:
Ja és az ötödik részben azt is mondta Harrynek, hogy hibázott, mert jobban törődött az ő gondtalan gyerekkorával mint sok-sok idegen életével, ezért is halt meg Sirius. Gondolom tanult a hibájából.
2014. febr. 8. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!