Dumledore kihasználta Harryt?
Nekem nagyon nem volt szimpi ez rész(6.könyv idézet)
"– Azért tartotta őt életben, hogy a megfelelő pillanatban halhasson meg?
– Ne botránkozzon meg ezen, Perselus. Harry férfit és nőt látott már meghalni?
– Jó ideje csak annyit, ahányat nem tudtam megmenteni – felelte Piton, és felállt.
– Maga kihasznált engem.
– Amennyiben?
– Kémkedtem, hazudtam és az életemet kockáztattam, mert maga azt kívánta. Azt mondta, mindent azért teszünk, hogy megvédjük Lily Potter fiát. Most pedig közli, hogy úgy nevelte, mint egy leölésre szánt malacot…
– Meg vagyok hatva, Perselus – mondta őszintén Dumbledore-Hát mégis eljutott odáig, hogy fontos magának a fiú?"
Mert hogy Dumledor elmondja Pitonnak hogy Harrynek mindenképpen megkell halnia mert Harry is horcrux és azokat ugye elkel pusztítani.
Igen.
Lehte, hogy kedvelte meg gondját viselte, de nem ( csak ) azért, mert megesett a szíve az árván, hanem mert elejétől ismerte a jóslatot.
Tudod, a nagyobb jóért.
Én nagyon bírtam, bölcsnek és tökéletesnek tűnt. Még a húgával kapcsolatos dolgok sem hatottak meg mert hogy mindenkinek lehet hibája.Amikor ezt olvastam nagyot csalódtam benne,mert ez teljesen tudatos volt.
A könyvből nem derül ki hogy Harry ezzel kapcsolatban mit érez.
Meg szerintem az olvasók sem tudják eldönteni hogy szeresék-e vagy nem.
Piton is elég furcsa volt mert mindig gonosznak tűnt, most pedig teljesen megkedveltem mert hogy kiderült hogy mindig is a jó oldalon állt.Persze mindig is ott volt az hogy Dumledore bízik benne.
De mi lett volna ha akkor Harry meghal ? Neville ugyanúgy megöli a kígyót és akkor ú pusztította volna el Voldemortot? Ő aki egyébként is lehetne kiválasztott, hiszen ha Voldemort őt választja akkor Harry sehol sem lenne.
Ki. Szerintem azért pártolta végig Harryt, mert végig sejtette véleményem szerint, hogy a megfelelő időben meg kell halnia, ezért megesett rajta a szíve. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy mégsem használta ki, mert tudta, hogy a Gomoldok gyűrűje tartalmazza a Feltámadás kövét, melyet majd a megfelelő időben Harrynek adva megmenti az életét. Az jó gondolat volt, hogy Harry első elkapott cikeszébe rejtette, mert így Harry csak akkor juthatott hozzá, ha már megfelelően informálódva volt, ami azt jelentette, hogy jön Harry halálának ideje. De a fiú ugye megszerezte a Bodzapálcát időközben, így a Halál ura lett.
De azért is megszánhatta, és azért is odaadhatta Harrynek a Feltámadás kövét, mert tudta, hogy szegény Harry nem tehetett róla, hogy Féregfark elárulta a szüleit, emiatt ők meghaltak, és Harry sem akaratosan lett Horcrux, ugyanis Voldika nem szándékosan készítette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!