Narnia Krónikái! Mik ezek a lényeges információk?
A könyveket már nem fogom elolvasni,már nem vagyok gyerek,ugyanakkor abban vannak benne azok a lényeges információk,amelyek a filmek megértését segítik!
Pl: (filmbeli) 2.részben,ami a könyvben nem tudom hányadik,amikor visszatérnek Narniába,akkor a ruháik,és a harci felszerelésük egy ládában találják meg,de amikor a legelső rész végén kilépnek a ruhásszekrényből,akkor még rajtuk van,aztán hirtelen nem,de az a ruházat ott maradt Narniában? valamint a professzor honnan tudott Narniáról? Tudom,Aslan teremtette meg,de a professzor honnét tudta?
Valamint Aslan országa eredetileg( a film szerint volt egy időszak,amikor Aslané volt) Narnia birodalma.Ugyanakkor Aslan a filmben nagyon titokzatos,a (filmbeli) első rész végén elvonul,a (filmbeli) 2.részben újra feltűnik,aztán a (filmbeli) 3.részben is feltűnik. De szinte mindíg csak a legvégén a filmbeli első rész kivételével.Addig mit csinált? Mért nem segített? Hol volt? És amit még szeretnék megtudni,Aslan országába a halottak kerülnek csak ? vagy azok is,akik nemes lelkűek? hisz a patkány sem volt halott,mégis Aslan szívesen fogadta.Susan és Peter a filbeli 3.részben sincsenek már,ők Amerikában vannak akkor,de valahol olvastam,hogí Peter még visszamehet Narniába,mert még hisz benne. Susan már nem hisz benne? hiszen ő is ott volt,vagy azt hitte,álmodta az egészet? vagy ez hogyan történt?
Bocsi,ha ez így sok egyszerre,de ezeket az infókat nagyon szeretném tudni! köszönöm előre is!
Csak az első könyvet olvastam eddig, szóval csak pár kérdésedre tudok válaszolni.
A professzor az első könyvben (A varázsló unokaöccsében - nem filmesítették meg) a központi karakter. Igazándiból az ő nagybácsija miatt kezdödik el a járkálás Narnia és a Föld között. Őt és Pollyt használja kisérleti alanyoknak a nagybácsi. És Digory (alias a professzor) miatt kerül át a Boszorkány Narniába, sőt Digoryék még Narnia teremtésekor is ott vannak.
Aslan igazándiból egy jelkép, az én értelmezésemben ő Istent testesíti meg a történetben, valoszínüleg ezért olyan titokzatos és hátérbe húzodó (bár tényleg csak az első könyvet olvastam, ezért ez csak következtetés). Ő a háttérből segíti terelgeti az embereket, hogy eljussanak A pontból B-be, külső szemlélő.
Susan elvileg azért nem mehet vissza Narniaba, mert megtagadja azt, bár ezt csak halottam valahol, szóval egyáltalán nem biztos.
A ruháik szerintem azért tünnek el, mert ők Narniaba egy életet éltek le, viszont amikor kilépnek a szekrényből visszakerülnek a saját korukba és helyükre, ahol nem úgy megy az idő, ahogy Narniaba, és elvben minden visszaáll a régibe.
Bocsi, hogy kicsit kapkodós, csapongós lett és remélem tudtam valamennyit segíteni.
Egyébként szerintem nyugodtan elolvashatod, nem olyan hosszú és bár nem valami izgalmas, de sok háttérinfót megtudhatsz.
(Bocsi a helyesírásért)
Miért nem olvasod el a könyveket, ha érdekel? Az nem kifogás, hogy felnőtt vagy.
A filmeket a kiadás sorrendjében készítették, ezért nem filmesítették meg a 6. kötetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!