Írnátok rövid, de izgalmas fantasy könyvcímeket?
Heló!
A hobbit, Warhammer Gotrek és Felix sorozat első 3 része, Darren Shan vámpírkönyvek, Darren Shan Démonkönyvek, Harry Potter első 3 része, Warcraft Klánok ura és Halálszárny...
Pratchett neve még nem merült fel, neki a Korongvilág-történetek közül sokat szokás javasolni, mondjuk Mágia színe (+ ~ fénye, mert a kettő eggyütt alkot egyet), vagy Őrség, őrség!, esetleg az Egyenjogú rítusok. (Azt hiszem, a Halál-sorozat kezdő kötete a Mort, a halál kisinasa, de ezt még nem olvastam, sajnos. De ha érdekel, nem beszéllek le róla.)
A legtöbb Korongvilágos regény összefügg, illetve nagyobb sorozatokba rendezhetőek, a javasoltak pont az ilyen sorozatok kezdő regényei, de nem kapocsolódnak szorosan a továbbiak, így nem szükséges tovább olvasnod, ha nem akarod. (De azért érdemes ezekkel kezdeni, mert ezek nem épülnek más, már megírt regényekre. Minden poén érthetőbb.)
Viszont ez a fantasy humoros oldala. A komolyabbról én javasolnék a magyarok közül, Kornya Zsolt (Raul Reiner), tőle vagy a Pokol (ez Ynev-re épül, de nem kell a MAGUS ismerete), vagy A hitehagyott (ez középkori). Egyik sem volt túl hosszú, emlékeim szerint (utóbbit pl. egy nap alatt olvastam el, bár ekönyvben, az csal, gyorsabb).
Külhonból meg Michael Moorcock nevét ezen a fórumon elég régen láttam. Azért neki sem olyan hosszúak a regényei, a Harcikutya például 260 oldal (vagy rövidebb a Delta kiadásában) és könnyen olvasható.
J. L. Armentrout : Obszidián & Ónix (imádtam mind2-t)
Benina : Bíborhajú 1., 2., 3., 3+1., (óriási kedvencek)
Kerstin Gier : Rubinvörös, Zafírkék, Smaragdzöld (imádtam mindet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!