Tudnátok ajánlani írókat, esetleg konkrét könyveket ilyen témákban?
Battle Royale, Éhezők viadala
Hollófiúk
Időtlen szerelem trilógia, Végzet ereklyéi sorozat, Sötét erők trilógia
Mielőtt elmegyek
Ne engedj el
Ezek olyan kedvenceim, amik szerintem neked is tetszhetnének =)
A Battle Royale és az Éhezők viadala disztópiák, és bár durvák, de szerintem elgondolkodtatóak, főképp a Battle Royale.
A Hollófiúk fantasy, és bár nem kapná a legmozgalmasabb cselekmény díjat, de a hangulata nagyon be tud rángatni a történetbe, és a szereplők is sokat agyalnak a halálon és az elmúláson.
A következő három sorozat fantasy, a pörgősebb fajtából. Nincsenek bennük világmegváltó gondolatok, viszont nagyon izgalmasak.
A Mielőtt elmegyek központi témája a halál, az elmúlás folyamata, elfogadása. Olvasd el a fülszöveget, és megérted =) Nagyon szeretem.
A Ne engedj el pedig szintén disztópia. Olyan mint a Hollófiúk, nem olyan eseménydús, mert csak visszaemlékezéseket tartalmaz, viszont annyira szívbemarkoló, hogy a katarzis garantáltan nem marad el!
Cassnadra Clare-Pokoli Szerkezetek tilógia
Jay Asher-Tizenhárom okom volt...
Jodi Pichoult-A nővérem huga
-Tizenkilenc perc
-Vezeklés
Carrie Ryan-Kezek és fogak erdeje
Meg Cabot-Hívószám 1800
-Elhagyatva
-Misztikus szerelem
Spirit Bliss-A múlt árnyai(1)
-A jövő árnyai(2)
Nora Roberts-A tökéletes társ(ezt még nem olvastam,de elvileg jó)
Cecelia Ahern-Utóirat:Szeretlek(csak megtetszett még nem olvastam)
Victor Hugo: A nyomorultak
Thomas Mann, Kosztolányi, Batbits regények (pl Mario és a varázsló, Tonio Kröger, Édes Anna, Nero, a véres költő, A gólyakalifa)
Salinger: Zabhegyező
Cat Patrick-Forgotten
13 okom volt,Entangled...
Helena Silence-enigma
A napszemu Pippa Kenn-Kemese Fanni
Becca Fitzpatrick-Csitt csitt,Crescendo,Silence
Sorozatok :
- Az Éhezők Viadala
- Luxen
- A Végzet Ereklyéi
- Pokoli szerkezetek
Tolkien összes könyvét csak ajánlani tudom, mint fantasy-t, komolyabb témákban leginkább magyar írók: Kosztolányi, Babits, Móricz... Móricz Árvácskája, elgondolkodtató, de nekem tetszett. :)
Fantasy esetleg még C. S. Lewis-tól a Narnia krónikái (7 részes, 3-ból készült film)
Nagy kedvencem Bernando Guimarães: Isaura, a rabszolgalány, régi könyv, de csak ajánlani tudom.
Ha maradnék
Tizenhárom okom volt
Csillagainkban a hiba
Éhezők Viadala
Obszidián, Ónix
Iron King
Touch
Északi fény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!