Legfélelmetesebb novellák? (pl. Stephen Kingtől) Feltudnátok sorolni párat?
Azért azt nem mondanám, hogy King nem félelmetes, de ő inkább az emberi elmét, a pszichológiára fektet nagyobb hangsúlyt. Ő pszichohorrorokat ír, amikkel nem ijesztget, hanem elborzaszt. Én nagyon szeretem a könyveit.
Novellát nem igazán tudok mondani tőle, ami ijesztő lenne, neki a regényírás ezerszer jobban megy, hisz ő az a kifejtős fajta, ezért ilyen vastagok a könyvei. Rövidebb könyveket tudok mondani, Cujo, Tortúra, és az Állattemető, bár nem tudom, az mennyire számít neked rövidnek. A ragyogás is nagyon jó.
A novellái általában nem érnek fel a könyveihez, de azért van néhány. Nekem nagyon tetszettek:
Ottó bácsi kocsija
Köd (zseniális, bár kicsit hosszabb, de hivatalosan kapcsolódik a Setét Toronyhoz, ha ez felszít bárkiben bármit is)
Mrs. Todd rövid útjai (bár tipikusan az a félelmetes, hogy belegondolsz, hogy lehet ilyet, nem maga a narráció)
Túlélő Típus az faja, totál gore
Ezek mind a Csontkollekció novellái, szóval tuti elérhető itthon.
Az Otthoni Szülés (vagy ilyesmi lehetett a címe magyarul) is elég jóféle. De egyébként tényleg jobban ütnek a könyvek, mert nagydumás a bácsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!