Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potter rajongók, mi a...

Harry Potter rajongók, mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Előre leszögezném, hogy nem kötekedésből írom ki a kérdést, én is nagy rajongója vagyok a sorozatnak, viszont egy jó ideje gondolkodtat egy történetbeli átgondolatlanság. Mégpedig a thesztrálokra gondolok. Véleményem szerint csak az 5. könyv megírása közben pattanhatott ki az írónő fejből az ötlet, hisz elvileg, ha az ember akkor látja őket, hogyha már "találkozott" a halállal, akkor Harry-nek már az elejétől fogva látnia kellett volna őket, hiszen a szeme láttára ölték meg az anyját, plusz a 4. kötet végén még nem szerepelnek, pedig akkor már Diggory halott volt és így, mivel az ő halálával magyarázták, látnia kellett volna őket.
2013. dec. 4. 19:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Amúgy én régen olvastam,nem hiszem,hogy hiba lenne, mert akkor sztem mikor olvastam, megütköztem volna rajta. Habár lehet,hogy két rész olvasása között is évek teltek el, de sztem nincs ott hiba, de nemtom, lehet újra kéne olvnom:)

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=tesztr%E1l

2013. dec. 4. 20:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem is csak sokadik olvasásra tűnt fel, amúgy, amit linkeltél ott olyat is írnak, hogy el kell fogadni az embernek a halált, meg fel kell fognia, ilyennel a könyvben nem találkoztam. Szóval ez így elég furi.
2013. dec. 4. 20:16
 3/5 cathilina ***** válasza:
Elvileg azzal magyarázzák a dolgot, hogy amikor az anyja halt meg épp másfelé nézett vagy csak elvakította a fény, a negyedik kötet végén meg még sokkos volt. Ettől függetlenül logikátlan a dolog. Azt főleg nem magyarázza semmi, hogy Hermione (aki köztudottan fejből tudja a Roxfort történetét) miért nem tud róluk. De sajnos nem ez az egyetlen vitatható logikával megírt rész a könyvekben.
2013. dec. 5. 01:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Amikor Harry kicsi volt, bár előtte ölték meg az anyját, akkor még nem tudta felfogni.A negyedik rész végén pedig még nem fogt fel, még nem gondolkoott rjta olyn sokat ( bevallom a 2. egy kicsit sántít)
2013. dec. 8. 18:11
 5/5 Grielean ***** válasza:

Fel is kell fogni a halált, hogy az ember láthassa a thesztrálokat, így a szülők halála kizárható.

A 4. rész vége valóban baki, ezt az írónő valamelyik interjúban elismerte. Azt mondta, egyszerűen csak nem akarta egy ilyen rejtéllyel lezárni a 4. kötetet.

2013. dec. 8. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!