Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » SZJG! Ti mit gondoltok?

SZJG! Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Én úgy gondolom, hogy ez a könyvsorozat azért lett sikeres mert NEM HÉTKÖZNAPI dolgokról ír. ÍG értem: Ma Magyarországon nagyon kevés, sőt szinte nincs is olyan család ahol valamilyen gondok ne lennének. Pl.. anyagi problémák, szülők veszekednek vagy elválnak,vagy, hogy az egész osztály jóban legyen mindenkivel erre is nagyon pici az esély mert biztos van valaki aki kiközösítve érzi magát.vagy ösztöndíj párizsba akibe először beleszeretsz az az igazi. stb-.. Elképzelhetők ezen dolgok de nincs rá esély hogy ez mind egy emberrel történjen. Tehát NEM HÉTKÖZNAPI. Nem itt ebben a magyországban játszódik...Ki gondolja így? Ki nem s miért?

Mielőt félre értenétek a kérdést: SEMMI KÉTSÉG NEM FÉR HOZZÁ, HOGY EZ EZ EGY NAGYSZERŰ SOROZAT JÓL MEGÍRVA. Én csupán azt állítottam, hogy: azért olvassák ennyien mert nincs sok köze a való élethez és azok akik elolvassák elhiszik, hogy ezek mind vele is megtörténhet de nem fog. Meg gondolj bele mik a most népszerű könyvek: Alkonyat (nem hétköznapi) Meg Cabot könyvek (ezek is NAGYSZERű könyvek de nem hétköznapiak: Mennyi az esélye hogy egyszer csak genovia hercegnője leszel?)......Meg még sorolhatnám jó sok idejig de nem fogom. AZ egyetlen népszerű és hétköznapi könyv a bábel. Amik hétköznapiak nem annyira népszerűek. Pl.:Monostori Mária : Kettévált világ.. ENNEK A TÖRTÉNETNEK TÖBB A VALÓSZÍNŰSÉGE, HOGY MEGTÖRTÉNIK VELED vagy bárkivel MINT A SZJG-NEK.

2013. dec. 3. 18:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

alapvetően nekem azért tetszett maga a könyv, mert egy tökéletes családi idillt írt le. jó, persze a csaj tök lúzer volt, azt mindenki egyből levágta. de kicsit azért mindig együttéreztünk vele (legalábbis én), mert nem csak ő az egyetlen lúzer az egész világon.

az alapötelete nekem tetszett, viszont abszolút nem tetszik, hogy 10-11 éves kislányok így felkapták. nyilván olvassák, meg nekik való, meg minden. de szerintem ez a történet kicsit azért többről szól, ha első pillantrásra mégis csak egy napló. az ember elgondolkodik a saját életén is, ahogy ezt elolvassa.

ettől függetlenül nem tartom egy nagy irodalmi alkotásnak.

2013. dec. 3. 19:43
 2/12 anonim ***** válasza:
64%
Egyetértek. Én is olvastam, és végül is tetszett...de tényleg nem valami színvonalas irodalmi alkotás! Arra jó volt, hogy pár hónapig lekössön. Teljesen egyetértek abban, hogy egyáltalán nem hétköznapi történet. Én inkább mesének mondanám. Teljesen valószínűtlen. Most nem kezdem el sorolni, hogy milyen hülyeségek vannak benne, amik valószínűleg soha nem fognak megtörténni...de egyetértek
2013. dec. 4. 15:54
 3/12 Szjger13 ***** válasza:
28%
Már nem azért. De az SZJG nem arra való, hogy pár hónopig lekössön. Tudod hány százan vannak akik imádják ezt? Az SZJG a legjobb könyv!(mint ahogy a nevem is mondja):I
2013. dec. 4. 18:32
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Na jó nem fogom azt mondani,hogy az életem tökéletes,mert nemaz. De az,hogy képtelenség hogy egy osztályban mindenki kedveli egymást??? Akkor azt mondod, hogy az én életem egy kitalált történet??? Csak mert a mi osztályunkba 32-en (!!!) járnak,és nem 12-en, és még is mindenki jóban van a másikkal, és senki nincs kiközösítve! "Ma Magyarországon nagyon kevés, sőt szinte nincs is olyan család ahol valamilyen gondok ne lennének" Már hogy ne lenne probléma! Sajnos egyre több manapság az elvált és/vagy veszekedő szülő. Amikor én a történetet olvastam,teljesen beleéltem magam, mert valamilyen szinten rólam szólt. Én is sokszor átgondoltam,de arra jutottam, hogy nem lehetetlen, hogy valakivelmegtörténjen. Nekem példáulkét legjobb barátnőm van, az egyik Kinga- Virág keverék, a másik meg teljesen más. Ha nem is az egyész könyv,de a nagy része az életemről szólt. Én ezt gondolom. És teljesen egyetértek az előzőválaszolóval!!!
2013. dec. 4. 19:09
 5/12 anonim ***** válasza:
76%

Na. Bocsánat, hogy ilyen apróságot említek meg: De izé...ugye tudod, hogy Genovia nem létezik?

Egyébként, a SzJG-ben meg nekem pont hogy ez nem tetszett.Az, hogy annyira nem életszerű. Mármint nem az, hogy egy 12 fős osztály minden tagja nagy barátságban vagy egymással, mert ez igenis előfordulhat, ha az emberek eléggé toleránask egymással. Az nem jött be, hogy a karakterek jelleme annyira kiéleződött, semmi érdekes nincs bennük. Reni az a tipikus "lúzer" alkat, könyvmoly, átlagosan öltözködik, jól tanul. Nem azt mondom, hogy ez rossz, mert én is imádok olvasni, de ettől függetlenül Reninek nincsenek komplikált érzései, nem egy összetett személyiség. A családi hátteréről is keveset tudunk, nincsenek komoly konfliktusok, nem szenvednek anyagiak hiányában, merthogy a történet eleve egy elit gimnáziumban játszódik. Az egész könyvsorozat arra jó, hogy megfeledkezz kicsit a problémáidról, és beleéld magad egy "tökéletes" világba. Közeli jó barátok, sok program, a világ leghelyesebb, legrendesebb barátja, a "mindig minden helyzetből talpra állít egy pofonnal" Kinga, és az "aranyos, hülye, szeretnivaló, hippi Virág".

Mondjuk, ezt úgy mondom, hogy már vagy harmadjára olvasom újra a negyedik gimnáziumi évet, és már több hónapja minden nap olvasok valamennyit valamelyik kötetéből a sorozatnak.

2013. dec. 7. 21:24
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én speciel imádtam, főleg azért mert nem fantsy, de mégsem lehetséges,(Bár a fantasyt is imádom)

Kicsit furi, hogy mindenki jóban van mindenkivel, egyedül Arnoldot utálják.Reni is stréber,miert nem utálja senki??Mert a suli legeslegmenőbb sráca beleszeretett.Hát persze!

Amúgy a Bábel nekem sokkal jobban tetszik :)

2013. dec. 8. 16:30
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem gondoltam azt, hogy valamelyik könyvre ezt fogom mondani, de a Szent Johann Gimi a KEDVENC könyvem. Nagyon szeretem 1-2 nap alatt kiolvasom a kedvenc részeimet, szinte már fejből tudom az egész történetet.
2013. dec. 14. 22:27
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem azért vannak benne hétköznapi történetek is,mert pl. amikor Reni elment Szilveszterkor arra az emós koncertre és későn ért haza,azért elég nagy leszidást kapott,de lehet,hogy a valós életben néhány családnál ezért a gyerek kap egy szobafogságot és kész,vagy még Virág szülei is elváltak,ami ugye a lányt nagyon megviseli,Cortez rosszban van a szüleivel,mert nem foglalkoznak vele és nem törődnek bele a Reni és az ő közötti kapcsolatba,vagy például amikor meghalt Gábor nagypapája- ezek szerintem nagyon is hétköznapi témák..
2013. dec. 16. 17:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetértek veled. Miután "felgyógyultam" a "Szent Johanna Gimi láz"-ból, rájöttem, hogy ebben nem sok a realitás. Annyira hülye ember mint Virág, nincs a Földön. Reni meglátta Cortezt és első pillanatkor beleszeretett ( "-Melyik szeptember 8? -Kilencedikben") És még sorolhatnám. Az meg különösen idegesít, ha valaki azt mondja "A SzJG a világ legjobb könyve". Hát nagyon nem. Aranyos, vicces kis mese ami elég hogy jó kikapcsolódást nyújtson egy szürke hétköznapon. Jó volt az azért. :)
2013. dec. 19. 01:13
 10/12 anonim ***** válasza:

A könyv alapjában véve aranyos,de nem mondanám a legjobbnak...Több száz?Ugyan már!Stephen Kingnek ha a rajongóit elosztom kettővel,akkor is van még mit behoznia a z 'szjg'-nek.Na meg nekem van egy ismerősöm,aki hobbiból ír a fanfiction.netre,és már százezres az olvasottsága...Miről is beszélünk? Őszintén szólva én már az összes trúeszjégéert elküldtem volna melegebb tájakra. Az,hogy ennyire befolyásolni lehet őket,na az valami komédia. Mi az,hogy mindenki csak az official tartalmakhoz ragaszkodik,de ahhoz nagyon? Egyszerűen nevetséges,hogy valaki ennyire ne tudja elképzleni saját magától,hogy mi történt. És én eléggé kiakadtam,amikor a Kalauzban a Reni levele után oda volt írva iszonyú stílusos betűkkel,hogy '(részlet)' ... ... ... Neeee....NEEEEE.Ezt nem gondolhatják komolyan! Én arra tippelek,hogy az írónő beírt valami neki tetsző és jól hangzó számot,és azuátn amikor ezt teljesen meg kellett volna írni,rájött,hogy ja bocs részlet, és akkor majd kifogásolja azzal az alig megálló indokkal, hogy valamit meg kell tartania magának. És ezt nevezik a kis padalávalók FANDOMNAK?! És az egyik legnagyobb hülyeség,az az,hogy a magánsulisokat kinézik. .-. Nővérem is magánsuliba járt...Leromboljam az illúziót?

*Shi t storm off*

2013. dec. 29. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!