Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek ebből lehet jó könyv?

Szerintetek ebből lehet jó könyv?

Figyelt kérdés

Sziasztok 13 éves lány vagyok és egy fantasy könyvet írok.

Eddig ezt írtam valami bevezetés féleségnek:

Rebekah Johnson egy átlagos 17 éves amerikai lány,bár iskolájában okossága,bátorsága,kedvessége,magabiztossága és szépsége miatt eddig két éve ő az egyik leghíresebb lány iskolájában.

Sokan forognak körülötte,és bár próbál mindenkivel kedves lenni,néha eléggé elege van a körülötte lévő tömegből.Ilyenkor két legjobb barátnőjével elhúzódik valahova ahol hat szemközt beszélhetnek.

Zoey-t négy éves kora óta ismeri és bár Katherine csak egy éve jött az iskolába,ő már hat éve ismeri őt.Az ilyen beszélgetéseknél szóba jönnek osztálytársaik,a tanárok,élményeik és természetesen a fiúk.

Rebekahnak volt egy barátja akivel szakítottak,mert nem nagyon jött össze a dolog de Jake-kel még mindig barátok.

Tizenkettedik elején egy Rydan nevű fiú jött az iskolába aki gyökerestől megváltoztatja Rebekah életét.

Rydan próbálja elhitetni Rebekahtól és mindenki mástól valódi kilétét,de Rebekah hamar rá jön,hogy ő egy vámpír...

1 mondatos összefoglaló:Egy amerikai tini lány miközben kiáll szerelme mellett,sok veszélybe keveredik.

1 bekezdés összefoglaló:

Rebekah Johnson iskolájába új fiú érkezik,aki nagyon megváltoztatja életét.A fiú Rebekah érdekében próbálja elrejteni kilétét,de Rebekah hamar rájön ki is ő valójában:egy vámpír.A lány hosszú vívódás után elfogadja ezt,de ezt a fiú ellenségei is hamar megtudják,és Rebekah-t használják ahhoz,hogy fájdalmat okozzanak Rydannak(fiú):megölik Rebeka családját.A fájdalmak ellenére Rebekah és Rydan együtt maradnak,támogatják egymást a nehéz időben.A történet közben kiderül,hogy Rebekah-tól szülei eltitkoltak egy létfontosságú tényt:18 éves korában vérfarkassá válik.Ez akkora akadályt jelent a két szerelmes között,hogy szinte lehetetlen megoldani.De együtt ezt is sikerül legyőzniük.

Szerintetek ebből lehet valami?

2013. nov. 27. 19:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az alaptsztori az tényleg egész jó. Bár ha minden áron Rydant valamiféle misztikus lénnyé akarod tenni, lehetne más, merthogy vámpírok már mindenütt vannak és őszintén szólva én már unom őket.
2013. nov. 29. 14:55
 12/18 anonim válasza:
73%
Szerintem az első hiba az, hogy nem magyar nevű a szereplő és, hogy nem Magyarországon játszódik. Az Istenért magyar vagy. Nem egy dagadt amerikai.
2013. dec. 4. 19:50
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem rossz ez egy karakter vázlatának egy fejezet erejéig meg is felel. ;) Kis bevezetés, de huh... kevés, nagyon kevés.
2013. dec. 9. 18:00
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem a neveket változtasd meg mert még a nevekben is nagyon hasonlít a vámpírnaplókra és vigyél bele valami különlegeset mondjuk hogy a rebekah meg vérfarkas és ez is derüljön ki bár ez csak egy ötlet és vélemény , de amikor ilyen haragosan válaszolsz vissza mint ahogy az egyik válasz után láttam ne felejtsd el, hogy te raktad fel és kértél véleményt !
2013. dec. 20. 16:32
 15/18 A kérdező kommentje:
ok. Egyébként már nem teljesen ilyen a könyv. azért köszi mindenkinek
2013. dec. 21. 09:45
 16/18 anonim ***** válasza:
Tehát abbahagytad, oké.
2013. dec. 21. 11:22
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem hagytam abba, csak megváltoztattam.
2013. dec. 22. 15:36
 18/18 Aryl ***** válasza:
100%
Az első észrevételem, tetszettek a vámpíros filmek/sorozatok HANGSÚLYOZOM: NEM KÖNYVEK, és szerettél volna írni egy hasonlót. Egy fanfiction-nak elmegy, de alapjába véve az írásmódod a rossz, nem a sztori. A történetet ugyanis már akarva akaratlanul loptad valahonnan, ha éppenséggel észre sem vetted, hogy ez nem saját mű. Olyan szavakat használsz ami a facebookon, vagy egy beszélgetés során a barátnőiddel "megengedett", de egy könyvben "nem". Ahhoz, hogy fejlődjön kicsit az írásod, jó, lehetőleg magyar, vagy igényesen fordított könyveket kell olvasnod, hogy a szófordulatokat is tudd alkalmazni. A nem magyar nevekkel nincs baj, főleg ha már fantasy a könyv. Én soha az életbe nem írnék olyan könyvet aminek a főszereplői: Pisti meg Kata nevekkel és társaival vannak megáldva. Nem azért, mert nem szeretem ezeket a neveket (nem szándékoztam senkit megbántani a példákkal) hanem mert borzasztóan furcsán hangzanak egy könyvben. Ha meg már fantasy, ne legyenek benne ilyenek (szerintem). A vámpír téma tényleg uncsi, valamint ez a mindentmegbocsátokmertszeretlek dolog is. Borzasztóan furcsa ez az: akkor is veled maradnék, ha minden családtagom meghalna miattad, mert együtt átvészelünk mindent ... gondolkodásmód. Szóismétlések, helyesírási hibák, nyelvhelyességi problémák, copy-zott szöveg, unalmas történet. Nem bántásképpen, inkább kritikaként. Én is fantasy-t írok, és szintén nem szemrehányásként, hencegve meg főképp nem, de én ettől szebben írok, és nem mondhatnám, hogy sokkal idősebb vagyok nálad. (jó, mondjuk nem 13, de mikor elkezdtem annyi voltam) Hatalmas befolyással volt rám egy könyv, annak hatására kezdtem el írni. Az animék, melyekben egy csomó fantasy van, illetve könyvek, nagyon sokat segítenek, ha komolyan érdekel. Ja, valamilyen szinten az én könyvemben is megtalálhatóak a vámpírok, csak más a nevük, a tulajdonságuk, a fajtájuk, és úgy minden, de attól még vért isznak. És nem kellett túl messzire gondolnom a fantázia lények világában.
2014. jan. 5. 01:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!