Szerintetek ebből lehet jó könyv?
Sziasztok 13 éves lány vagyok és egy fantasy könyvet írok.
Eddig ezt írtam valami bevezetés féleségnek:
Rebekah Johnson egy átlagos 17 éves amerikai lány,bár iskolájában okossága,bátorsága,kedvessége,magabiztossága és szépsége miatt eddig két éve ő az egyik leghíresebb lány iskolájában.
Sokan forognak körülötte,és bár próbál mindenkivel kedves lenni,néha eléggé elege van a körülötte lévő tömegből.Ilyenkor két legjobb barátnőjével elhúzódik valahova ahol hat szemközt beszélhetnek.
Zoey-t négy éves kora óta ismeri és bár Katherine csak egy éve jött az iskolába,ő már hat éve ismeri őt.Az ilyen beszélgetéseknél szóba jönnek osztálytársaik,a tanárok,élményeik és természetesen a fiúk.
Rebekahnak volt egy barátja akivel szakítottak,mert nem nagyon jött össze a dolog de Jake-kel még mindig barátok.
Tizenkettedik elején egy Rydan nevű fiú jött az iskolába aki gyökerestől megváltoztatja Rebekah életét.
Rydan próbálja elhitetni Rebekahtól és mindenki mástól valódi kilétét,de Rebekah hamar rá jön,hogy ő egy vámpír...
1 mondatos összefoglaló:Egy amerikai tini lány miközben kiáll szerelme mellett,sok veszélybe keveredik.
1 bekezdés összefoglaló:
Rebekah Johnson iskolájába új fiú érkezik,aki nagyon megváltoztatja életét.A fiú Rebekah érdekében próbálja elrejteni kilétét,de Rebekah hamar rájön ki is ő valójában:egy vámpír.A lány hosszú vívódás után elfogadja ezt,de ezt a fiú ellenségei is hamar megtudják,és Rebekah-t használják ahhoz,hogy fájdalmat okozzanak Rydannak(fiú):megölik Rebeka családját.A fájdalmak ellenére Rebekah és Rydan együtt maradnak,támogatják egymást a nehéz időben.A történet közben kiderül,hogy Rebekah-tól szülei eltitkoltak egy létfontosságú tényt:18 éves korában vérfarkassá válik.Ez akkora akadályt jelent a két szerelmes között,hogy szinte lehetetlen megoldani.De együtt ezt is sikerül legyőzniük.
Szerintetek ebből lehet valami?
Őszintén?? Nem lesz belőle semmi, hacsak nem a saját örömödre, szórakoztatásodra írod.
Ma még csak szerda van, de eddig ez az 5-dik "regény" amit ide felraktatok hogy ti írtátok. Mind ugyanarról szól..Iskola diákokról..
Ez csak nekem fájt?
De udvariatlanságot félretéve, bocsáss meg nekem, de ez rossz. Igazándiból ez a Tvájlájt másolata, csak a jelenetek nincsenek olyan sorrendben.
Félre ne érts, nagyon szép dolog, hogy írni akarsz, de inkább először csak olvass, figyeld meg egy történet felépítését, s csak utána kezd egy sajátba. Valamint, gondolom, még csak most kezdted ezt a egészet, így azt ajánlom, hogy ne egy olyan nagy dologgal kezd, mint egy regény, elégedj meg a kezdetekben rövid fogalmazásokkal, novellákkal.
Remélem, segítettem!
Ugyan már, te sem gondoltad komolyan, hogy az emberek nem a Twilightra fognak asszociálni? De kezdjük az elejénél:
- "Rebekah Johnson egy átlagos 17 éves amerikai lány,bár iskolájában okossága,bátorsága,kedvessége,magabiztossága és szépsége miatt eddig két éve ő az egyik leghíresebb lány iskolájában."
Rebekah Johnson sajnos nem egy átlagos lány. Gondolom jó sok fanfictiont olvastál, szóval tudod, mi az a Mary Sue. Te egy ilyen karaktert hoztál össze. A romantikus történetek főhősnőjével kell azonosulnia az olvasónak (főleg lányok olvassák őket, így ez logikus) de ha túl tökéletesre írod meg, ez senkinek nem fog sikerülni. Rebekah nem az olvasó, hanem aki te lenni akarsz, és ez nagyon ki tudja zökkenteni az embert. Egyszerűen nem tudom beleélni magam a történetbe. A Twilight ugyan szerintem egy vacak könyv, de ebben a tekintetben még egész jó: Bella pontosan olyan önző, inkompetens és pont annyira nem foglalkozik a tettei hosszútávú következményeivel, mint az átlagos 13 éves olvasó. Azt örömmel látom, hogy nem ez a főszereplőd első nagy szerelme, de láthatóan nem szakított még senkivel úgy igazán - ha barátok tudtak maradni, akkor közös megegyezéssel váltak el, ezzel egy csomó fájdalmat megspórolva.
- "Tizenkettedik elején egy Rydan nevű fiú jött az iskolába aki gyökerestől megváltoztatja Rebekah életét.
Rydan próbálja elhitetni Rebekahtól és mindenki mástól valódi kilétét,de Rebekah hamar rá jön,hogy ő egy vámpír..."
Vagy ez is olyan történet, ahol a csaj minden ok nélkül gyakorlatilag egy pillanat alatt beleszeret a fiúba és addig nem nyugszik, amíg mindenáron meg nem tudja, miért viselkedik olyan különösen néha, vagy Rydan borzasztóan rosszul titkolja a kilétét. Egyik variáció sem a legszerencsésebb. Arról nem is beszélve, hogy manapság a gimnazista vámpír figurája az egyik legócskább klisé.
- "A fiú Rebekah érdekében próbálja elrejteni kilétét,de Rebekah hamar rájön ki is ő valójában:egy vámpír."
Ha ezt a mondatot jól értem, ez a "szerelem első látásra"-dolog kétoldalú. Az élet viszont nagyon nem így működik.
- "A lány hosszú vívódás után elfogadja ezt,de ezt a fiú ellenségei is hamar megtudják,és Rebekah-t használják ahhoz,hogy fájdalmat okozzanak Rydannak(fiú):megölik Rebeka családját.A fájdalmak ellenére Rebekah és Rydan együtt maradnak,támogatják egymást a nehéz időben."
Itt gyakorlatilag senki sem viselkedik logikusan. Ha Rydan ellenségei már a szerettei családját gyilkolják, valószínűleg nem tegnap kezdték a dolgot (vagy pont, hogy tegnap történt az, ami ezt kiváltotta náluk) ő mégis simán belemegy egy romantikus kapcsolatba anélkül, hogy akár csak figyelmeztetné Rebekah-t, aki ezek után nem csak hogy vele marad, de még vigasztalja is azt, aki miatt tulajdonképpen meghaltak.
- "A történet közben kiderül,hogy Rebekah-tól szülei eltitkoltak egy létfontosságú tényt:18 éves korában vérfarkassá válik.Ez akkora akadályt jelent a két szerelmes között,hogy szinte lehetetlen megoldani.De együtt ezt is sikerül legyőzniük."
Ha még egy történetet olvasok, ahol vámpír és vérfarkas legyőzve az ősi ellentéteket egymásra talál, csatabárddal hasítom kellé a monitoromat.
És ez eddig csak a történet volt, a leírásodban vannak még helyesírási és fogalmazási hibák is, amit csak sok olvasással lehet kijavítani. Néhány elem már-már a plágium határát súrolja, bár azt nehéz eldönteni, hogy a kétezer ugyanilyen könyv közül melyikből loptad. Szóval magadnak meg a barátnőidnek szórakozásnak tökéletes, de ne várd el, hogy majd pártatlan kritikusok az egekbe magasztalják vagy bárki késztetést érez rá, hogy kiadja.
Nekem addig tetszett, amíg nem jöttek be a vámpírok. Én is (bocsi) először a Twilightra asszociálok, de a szerelme lehetne mondjuk valami más titokzatos, fantasztikus lény, ami persze a karakteréhez illik. De 1. a vámpír már lejárt téma; 2 azt mondtad, hogy fantasyt írsz, szóval használd a fantáziád ;) Bármikor ki lehet találni egy újabb ember alakú szörnyet, aki vért szív, de valamiben, valami szembetűnő dologban különbözzön a vámpírtól. Vagy ne a vámpír legyen szerelmes, és vissza. Én is írok fantasyt, amiben ugyan van vámpír, de csupán egy, és egyáltalán nem lesz szerelmes senkibe, inkább gyilkol, és így érzi jól magát. De a vámpíron kívül rengeteg más jó és rossz lények élnek a könyvben: tündérek (rögtön 3 különböző fajta), kentaurok, szfinxek, boszorkányok, démonok, szirének, alakváltók, lidércek, öreg varázslók, sárkányok, törpék... és valahol a sor végén vannak a vámpírok és vérfarkasok
Sajnos manapság már az, aki arra gondol, hogy fantasy, azt hiszi, hogy vámpírokról szól a nóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!