E-book-ot szeretnék venni (én egy amazon kindle típusún gondolkozom, de melyiket? ) Bővebben lent, mik lennének a "követelmények"!
Ami mindenképpen kell:
- szemkímélő (tehát egyáltalán nem világít)
- elég sok könyv fér rá
- gyors
- jó akkumlátor
- könnyű kezelhetőség (olvasni lehessen rajta és kész, de ne valami őskövület legyen)
Ami nem kell:
- zenelejátszó
- wifi
- hangszóró (egy könyv nem beszél. ez alapkövetelmény. vagy hangoskönyveket is lehet rárakni?)
Ami esetleg kell, avagy gondolkozom rajta:
- érintőképernyő (ez ügyben tanácstalan vagyok. mennyire fontos ez?)
Hm... Ennyi lenne. Melyik készülék felel meg ennek a legjobban?
Nekem egy DPS-em van, meg vagyok vele elégedve, de ha ma akarnék e-book olvasót venni én is a Kindle-t választanám.
-Manapság a legtöbb olvasó bővíthető memóriakártyával, akár ezer könyv is ráfér, de ha az alap memória 100-at bír gondolom az is elég egy darabig
-A lapozás megszokható, az enyém egy kis késéssel reagál, de már nem különösebben veszem észre.
-A kindle bekapcsolva érkezik Angliából, azt hiszem 2 hetet bír folyamatosan bekapcsolva(bár egy éve néztem őket kb.)
-A kindle elég modern
-a wifin kívül a legtöbb dolgot kapod az összes ebook olvasóhoz(talán hangszóró helyett néhol fülhallgató bemenet van)
Én nem vagyok kindle párti, szerintem egy barnes&noble nook már jobb választás. De nem ez a lényeg. Az általad felsoroltak szerintem a legtöbb readerben megvannak.
Az érintőképernyőt én személy szerint javaslom, lapozni/könyvet kiválasztani sokkal könnyebb vele, arról nem is beszélve, hogy ha ki akarsz jelölni egy szövegrészletet (mert el akarod menteni idézetnek, vagy valami - feleslegesnek tűnhet, de amióta van rá lehetőség én folyamatosan jelölgetek), akkor fényévekkel egyszerűbb rábökni a képernyőre. Ugyanúgy, ha angolul olvasok, és szükségem van szótárra (ez is sok readerben alapból meg van, ha nincs, te is telepíthetsz rá), akkor szintén csak rá kell böknöm a szóra, és már keresi is a szótárban.
Nekem érintőképernyős readerem volt 4 évig, most szervízben van, szóval olyat használok, amin nincs. És lényegesen rosszabb :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!