Harry Potter rajongók, kikre gondolt Voldemort? (lent bőv.
)
Figyelt kérdés
– Innen hat halálfaló hiányzik… Három, aki az életét adta értem. Egy, aki túl gyáva volt hozzá, hogy visszatérjen… Ő bűnhődni fog. Egy, aki végleg hátat fordított nekem… Rá természetesen halál vár… És egy, akit hű szolgámnak nevezhetek, s aki már korábban visszatért hozzám.
A halálfalók mozgolódni kezdtek, és egymásra pislogtak.
– Az a hű szolgám a Roxfortban van. Az ő fáradozásának köszönhetjük, hogy fiatal barátunk ma itt van köztünk…
A túl gyáva nem Karkarov volt? többször is említi hogy gyáva volt elmenekült a Roxfortból is, egész évben Pitonnak mutatta a sötét jegyét és folyton félt.
Voldemort Pitonról végül is gondolhatja azt hogy végleg elhagyta mert Dumledore mellett van és számára ez a legnagyobb árulás.
De persze lehet hogy nem jól gondolom.
Melyik fejezetben van az a Pitonos rész?
Ha jól emlékszem a könyv azzal kezdődik hogy a mugli miniszterelnök találkozik a mágiaügyi miniszterrel.
Vagy valami emlékben van ?
2013. okt. 31. 17:56
12/27 anonim válasza:
Nem én vagyok az előző, de közben belelapoztam a 6. kötetbe és a második fejezetben van egy olyan rész, ahol Bellatrix vádaskodik Pitonnal és mondja, hogy nem hisz neki, mert szerinte csak átveri Voldemortot. Ott van egy elég hosszú párbeszéd kettőjük között ezzel kapcsolatban.
2013. okt. 31. 18:02
13/27 anonim válasza:
Szerintem Piton a gyáva. Karkarovot öli meg késő, persz nem lehetett biztos benne Voldi, de JKR ezzel jelezte, hogy valaki meg fog halni. Ha Voldi így kijelenti, hogy valakire halál vár, akkor azt nem hagyja életben.
2013. okt. 31. 20:05
14/27 A kérdező kommentje:
Tényleg ha Karkarov meghal akkor ő az aki elfordult tőle.
Kíváncsi lettem elolvasom a Félvér Hercegben azt a részt.
Igazából olvastam már de azt a részt mindig csak felszínesen sosem tudta lekötni a figyelmem.
2013. okt. 31. 20:50
15/27 anonim válasza:
Csak hírken van, hogy megtalálták a holttestét egy kunyhóban. Többet nem írnak róla.
2013. nov. 1. 14:36
16/27 anonim válasza:
aki túl gyáva volt az Karkarov, a 6 elején van hogy megtalálják a holttestét és Bill még meg is lepődik hogy ilyen sok ideig húzta, aki végleg hátat fordított az Piton, amikor Harry visszatér és mondja hogy Voldemort visszatért Dumbledore megkéri Pitont, hogy menjen el és valamelyik részben említi hogy csak pár órával később ment oda mint a többiek és sikerült bebizonyítania hűségét Voldemortnak.
2013. nov. 2. 12:42
17/27 anonim válasza:
Fordítva. Azt öli meg Voldemort, aki végleg hátat fordított, vagyis Karkarovot.
2013. nov. 2. 15:07
18/27 anonim válasza:
Szerintem Karkarov volt a gyáva, ő az egész könyv alatt parázott, hogy egyre jobban látszik a sötét jegy. A bűnhődni fog alatt a halált is lehet érteni. Amúgy lehet ha végül visszaállt volna közéjük akkor nem ölték volna meg, csak megbüntették volna. Pitonról gondolja szerintem hogy elárulta, de az később beadja neki a kettősügynök dumát, és meggyőzi hogy az ő oldalán áll. Azért is volt olyan komoly Dumbledore amikor Piton elment, mert tudta hogy ha nem hisznek neki akkor megölik. A hű szolga meg természetesen az ifjabb Kupor.
2013. nov. 2. 15:56
19/27 anonim válasza:
Az egyikre azt mondja, hogy bűnhődni fog, a mádikra meg halál vár. Akkor nyilván nem ugyanaz a büntetés. Szerintem Voldi nagyon is jól tudta, hogy ki ment el végleg és ki nem, meg szokta érezni az ilyeneket.
2013. nov. 2. 20:17
20/27 anonim válasza:
"Innen hat halálfaló hiányzik… Három, aki az életét adta értem." ki az a három?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!