Mi a kedvenc részetek a Tűz és jég dalában?
az enyém:
Varjak lakomája 690. oldal:
SPOILER
Ser Ryman csörtetett oda a bitófa lépcsőjéhez egy kócos, ápolatlan nő társaságában, aki ránézésre
ugyanolyan részeg lehetett, mint a nemes. Ruháját elöl összefűzte, a hasánál azonban
valaki kioldotta, így előbuggyantak hatalmas, súlyos, nagy és barna bimbójú mellei. Fején ferdén
ült egy bronzból kovácsolt korona, melynek felületébe rúnákat véstek, és apró, fekete kardokkal
rakták körül. Amikor meglátta Jaime-t, felnevetett.
– Ez meg ki a hét pokol?
– A Királyi Testőrség parancsnoka – felelte Jaime hűvös udvariassággal. – Én is ugyanezt
kérdezném tőled, hölgyem.
– Hölgyem? Én nem vagyok hölgy! Én a királynő vagyok!
– A nővérem ezt meglepve hallaná.
– Ryman nagyúr saját kezűleg koronázott meg. – Megriszálta széles csípőjét. – Én vagyok a
k*vák királynője!
Kizárt dolog, gondolta Jaime, ezt a címet is a nővérem bitorolja.
Nem Jaime a kedvenc szereplőm, de ez a beszólás a végén nagyon üt. Végre Cersei ellen fordul.
– Annyira jóságos vagy! Köszönöm!
– Az Anya a könyörületes, köszönd meg neki.
Moelle és Scolera már vártak rá, hogy visszakísérjék toronycellájába. Unella mögötte lépdelt.
– Mindannyian imádkoztunk felségedért – árulta el Moelle septa a lépcsőn.
– Igen – tette hozzá Scolera septa –, és most bizonyára te is könnyebbnek érzed magad, tisztának és ártatlannak, akár egy szűz a házassága reggelén.
A házasságom reggelén Jaimevel dugtam, emlékezett vissza a királynő.
– Igen – felelte –, mintha újjászülettem volna, vagy mintha felszakadt volna egy meggyűlt seb, és végre elkezdődne a gyógyulás. Szinte repülni tudnék! – Elképzelte, milyen jó érzés volna Scolera septa arcába könyökölni, és lelökni a csigalépcsőn. Ha az istenek kegyesek, a ráncos, vén p*csa magával rántaná Unellát is.
– Jó látni, hogy újra mosolyogsz – jegyezte meg Scolera.
:D Egyébként meg mindenki fejezeteiben vannak jó részek. Kivéve talán Victarion. Őt mindig végiguntam.
De így, amiket nagyon szeretek, azok a Jaime, Sansa, Theon, Bran és Cersei fejezetek.
Nekem mikor Jaime a Fekete Hallal tárgyal. Brynden az egyik kedvencem lett Robb halálával.
De Petyr törekvéseit is szerettem Észak megszerzésére Sansának.
Tehát minden ami Jaime és Sansa. :D
Spoiler
Nekem az abszolút kedvencem Tywin halála, pedig imádtam, de a fejezet végén az utolsó mondat zseniális:
- Végül Tywin Lannister mégsem szart aranyat. (vagy valahogy így volt :9 )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!