Tudtok olyan sikeres könyvírókat, akik tényleg a semmiből robbantak be?
Nem vagyok semmiből berobbant író sem kiadói marketinges, de ezeket a tendenciákat lehet tudni. Persze ettől még minden történet egyedi és más.
Persze az a biztos, ha a művedet betiltja a Vatikán. Akkor tuti a kasszasiker és mindenki rólad fog beszélni. Nem kell előtörténet, elsőkönyvesként úgyis nagyobbat szól. (De Ferenc pápa elég lazának tűnik ahhoz, hogy ne izgassa magát ilyeneken, amúgy is a katolikus vallás megreformálása folyik. Nagyon be kell szólni nekik, hogy kiüsse a biztosítékot.)
Itt van például J.K.Rowling Harry Potterje. Több kiadó elutasította a kéziratot, mondván, senkit sem érdekelne egy bentlakásos iskolai történet...
Zseniális mű született mégis. Ez világra szólt!
Stephen King
Ma is nagyon népszerű író, milliók olvassák. Én már 10 éve szerelmes vagyok a könyveibe:D
Hogy minek köszönhette a sikert?
Nos egyrészt a tehetségének,
másrészt a maga műfajában korszakalkotó
Harmadrészt a feleségének
mert King kidobta az első regénye kéziratát a kukába mert szerinte sz.r volt. A felesége viszont megtalálta, és győzködte, hogy adják ki. Ez 1974ben meg is történt.
Azóta több mint 50 könyvet írt, regényeket, novellásköteteket, kisregényköteteket.
És még mindig piszok jól megy neki.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!