Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Éhezők viadala. Érdemes...

Éhezők viadala. Érdemes olvasni a könyvet? Vélemények?

Figyelt kérdés
Most láttam a filmet és egészen tetszett. Megéri elolvasni a könyvet?

2013. okt. 7. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
én elolvastam a könyvet és úgy tetszett, de a könyvhöz képest a film elég gázul sikerült...legalábbis én tegnap láttam a tv-ben és nem nyerte el a tetszésemet..
2013. okt. 7. 18:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Olvasd el. Viszonylag a film a jó adaptációkhoz tartozik, de messze nem adja át a könyv hangulatát. Persze ez minden filmnél igaz, nem a rendező és nem is a színészek hibája. A kérdéshez visszatérve, úgy 1 éve olvashattam először az Éhezők Viadalát és azóta is rajongok érte. Remek történet, remek író, remek mondanivaló. Tényleg el kéne olvasnod. Azt a pár ezer forintot is megéri, amibe kerül, de az se baj, ha egy könyvtárból veszed ki vagy kölcsönkéred :)
2013. okt. 7. 18:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, mindenképpen. Tényleg jó adaptáció, nem rontották el az alapból nagyon jó könyvet, de sokkal sokkal jobba a könyv. Van egy hangulata, amit a filmben részlegesen sikerült visszaadni. Már mind a hármat olvastam, mire az első rész ment a moziban, örülök, hogy nem jártam úgy, mint szoktam, és vártam meg a könyv olvasását a filmes változattal.
2013. okt. 7. 21:49
 4/9 anonim ***** válasza:
94%

Most jöhet a lepontozás, viszont a film nekem nagyon nem tetszett. A történet nagyon gyermeteg és naiv gondolatokon alapul. Nagyon sokszor átgondolatlan. A két-három főszereplőn kívül egyik karakter sem túl emlékezetes (ez lehet kidolgozottabb a könyvben).

Az egész utópisztikus világ lerágott csont, de azzal nincs is baj, a képi világa és az egész kontraszt önmagában tetszett.

*spoiler* Illetve ami nagyon bökte a csőröm, hogyha ez már a 70valahanyadik battle royale-szerű megmérettetés volt, akkor miért csak két körzetnek jutott az eszébe, hogy önkénteseket képezzen ki, aki elvállalja, hogy részt vesz, hiszen ezek már csak "hagyományőrzésre" szolgáltak. Plusz, azért mikor Katniss-t nem tudták úgy leszedni a fáról úgy, hogy velük volt a profi késdobáló csaj, az azért röhej volt.

Még egyszer utólag, nem akarok ezzel én megsérteni egy rajongót sem, pusztán én nagyot csalódtam azután, hogy mennyi jót hallottam róla. :)

2013. okt. 8. 12:54
 5/9 anonim ***** válasza:

Még jó hogy megéri elolvasni.Én az első után egy szuszra olvastam ki a többit is és...nagyon tetszett.Nem tudom te hogy vagy vele, de én ha láttam a filmek a könyvet már nem tudom kiolvasni.A filmet magában nem nevezném borzalomnak, de a könyv alapján inkább.Nagyon tetszik a történet, mert egyedi.Akár fiú vagy, akár lány, szerintem egy próbát megér nem??!:))

16/L

2013. okt. 8. 16:32
 6/9 A kérdező kommentje:
Megszereztem a könyvet, hétvégén kezdem:)
2013. okt. 8. 21:06
 7/9 anonim válasza:
Ha tudsz elég jól angolul, érdemes eredeti nyelven elolvasni, én a második résztől már angolul olvastam, és úgy még izgalmasabb volt. Magyarul is tetszett természetesen, bár én eleve nagyon szeretem az utópisztikus könyveket :)a film szerintem sem adja vissza eléggé a hangulatát, izgalmát, Katniss gondolatait.
2013. okt. 21. 21:06
 8/9 anonim válasza:
Nekem a film és a könyv is bejött, persze a filmben annyi mindent nem lehet belesűríteni mint egy könyvbe. a filmet én csak angolul ajánlanám, a szinkron katasztrófa. a könyv gyorsan olvastatja magát, bár van mit feldolgozni rajta magunkban. :D
2013. nov. 4. 14:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Film és Könyv- együtt a legjobb :D

teampeeta<3

2015. nov. 29. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!