Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Elolvasnátok ezt? (Bővebben...

Elolvasnátok ezt? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Denny egy teljesen átlagos 19 éves srác. De egy nap teljesen megváltozik az élete. Szüleit és kishúgát elveszti egy autóbalesetben, őrá pedig különös terhet ró a sors: különleges képessége lesz. Olykor nemcsak hogy látja, hanem át is éli a jövőt. Eleinte próbál együtt élni ezzel a teherrel, de a családja miatt érzett elkeseredése, és a különös adomány terhe miatt úgy dönt, hogy bevonul egy elmegyógyintézetbe. Miután elmondja az orvosoknak, hogy úgy véli, olykor átéli a jövőt, az orvosok megbizonyosodnak róla, hogy valóban nem stimmel vele valami, és erős gyógyszerezésbe kezdenek. Dennynek pont erre volt szüksége, a gyógyszerek elnyomják a látomásait, és csak néha villan be még egy-két halvány kép.

Denny 4 évet tölt el így az intézetben, amikor összeismerkedik az egyik ápolónővel. Ő megváltoztatja a nézőpontját, és meggyőzi, hogy nem élhet így örökre. Denny ráébred, hogy igaza van a lánynak, és beszél a főorvossal, hogy úgy érzi meggyógyult, már nincsenek képzelgései és mivel szabad akaratából jött ide, ezért ki kell hogy engedjék. Az orvosnak viszont céljai vannak Dennyvel és nem engedi szabadon.

Na hát az alapsztori ez lenne. És kb úgy folytatódna, hogy Dennynek segít megszökni az ápolónő, az orvos meg felbérel egy kisebb csapatot, hogy fogják el. Aztán nagy üldözések meg akció meg minden :P. Közben Denny meg az ápolónő közelebb kerülnének egymáshoz, viszont később el is veszítené a nőt ( hát hogy valóban elveszíti (szóval meghal) vagy hogy csak ellene fordul azt még nem tudom) a lényeg, hogy a srác megbánja a dolgot, és most örülne ha változtatni tudna rajta ( szóval ha ez is csak egy amolyan jövő átélése lenne). De a vége happy end lenne, minden jóra fordulna, Dennyt nem üldöznék tovább és végre megbékélhetne saját magával és a képességével.

A végére meg még akarnék egy olyan csavart, hogy az egészet csak átélte, meg se történt és még mindig az elmegyógyintézetben van. És döntenie kell, hogy ugyanígy csinálja-e vagy sem. ( pl a nőt azért veszíti el, hogy legyen min filóznia, hogy megéri-e ugyanúgy csinálnia. )

Nah... hát kicsit hosszú lett, de rémélem azért érthető :P

2009. nov. 8. 13:25
 1/10 anonim ***** válasza:

jó kis történet.. Ha nem magától vonulna gyogyiba, meg lenne benne pár vicces rész is, amit ő csinál.. Akkor sztem elolvasnám. Mert ez így túl egysíkú. Csak az ő döntései vannak benne. Megkapja a tehetségét, ami átok számára bevonul, utána kijön bla. bla. Próbálj bele vinni egy kis viccet, pikánsságot, misztikumot, akciót, szarkasztikusságot. Szerelem, ármány, szenvedés, drog, fegyver..

Ha ezeket bele tudod csempészni és arányaiban jól "fűszerezed" akkor egy fantasztikus könyv is ki jöhet belőle! :)

2009. nov. 8. 14:01
 2/10 anonim válasza:

egyszer biztos elolvasnám...

eddig jól hangzik :)

Sok sikert!:)

2009. nov. 8. 20:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Nagyon jó az alapötlet, biztosan elolvasnám. De most egy off jön: nagyon vigyázz az ilyesmivel, hogy ötletet teszel fel egy elég nyilvános helyre. Mi van, ha valaki ellopja, és megírja? Sosem lehet tudni. :(
2009. nov. 8. 20:37
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat, örülök, hogy van akinek tetszik :P

Az elsőnek: persze énis szeretnék majd ilyesmiket belevinni, amit írtam az tulképpen csak a váza az egésznek. Viszont abban tényleg igazad van, hogy főként az ő döntéseiről szól... de szeretném majd E/1-ben írni, és így az egész kicsit Denny köré fog összpontosulni.

Amúgy annak pl tényleg nem örülnék ha valaki lenyúlná az ötletet, de nem tervezem h nagy író lesz belőlem, csak szeretek olvasni meg az íráshoz is lenne kedvem és csak kíváncsi voltam hogy pl egy ilyen sztori hogy tetszene másoknak :P. Amúgy meg szerintem akinek tényleg van kedve az íráshoz, az a saját fantáziájára bízza a dolgot és nem más ötleteit írja meg :)

2009. nov. 9. 14:09
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem baj, ha csak az ő döntései vannak benne, főleg E/1-ben, hiszen senki sem találomra dönt, hanem különböző körülményeket figyelembe véve/ azok hatására, és mivel nincs két egyforma ember, kifejezetten érdekes lehet az, hogy egyes döntéshelyzetek mit és miért hoznak ki ebből a Denny-ből. Biztos izgi lesz.
2009. nov. 9. 18:44
 6/10 anonim ***** válasza:
szerintem biztos jó lesz:)) nekem tetszik:)
2009. nov. 10. 16:42
 7/10 anonim ***** válasza:
indíts blogot ezzel a sztorival, jelezd itt, hogy hol találjuk meg és írj. :D
2009. nov. 10. 19:39
 8/10 anonim ***** válasza:
De még mindig nem értem, hogy hol van ebben kutya... rakj már bele, tökre feldobná a sztorit x)
2009. nov. 27. 10:48
 9/10 A kérdező kommentje:
Mert nem lesz benne kutya :)
2009. nov. 27. 15:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Ne szeressenek egymásba a dögös pszichiáternővel. Az a Mr. Jones és a Tizenkét majom után már unalmas lenne.
2009. dec. 4. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!